35.4 C
Athens
June 24, 2024
Image default
ECONOMY

Φ. Σαχινίδης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής: «Τα δύσκολα αρχίζουν όταν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης τελειώσουν»

Την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σχολίασε στην εκπομπή On Politics της naftemporiki TV και στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Παρά τη φαινομενικά καλή οικονομική εικόνα της Ελλάδας η Ευρώπη βαδίζει, τεχνικά τουλάχιστον, σε συνθήκες ύφεσης. Αν δεν υπήρχαν οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας ποιος θα ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας;» είπε.

«Το μήνυμα το οποίο προσπαθεί να περάσει ο πρωθυπουργός είναι ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα βαίνουν καλώς. Αυτά όμως δε συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.

«Το 2024 ακόμα και το 2025 θα έχουμε ένα θετικό ρυθμό ανάπτυξης αλλά από κει και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα, εφόσον οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τελειώσουν». Ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ότι τα χρήματα αυτά « δεν επενδύονται σε εκείνα τα επενδυτικά σχέδια που θα έχουν το μέγιστο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία αλλά σε επενδυτικά σχέδια που ούτε θα επιταχύνουν την ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας ούτε θα οδηγήσουν σε αυτή την γρήγορη απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα».

Related posts

19 Ιουλίου πληρωμές για ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και αποζημίωσεις ειδικού σκοπού

banks

ΕΒΕΠ: Συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Παναγιώτη Μελά

banks

Ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών: Οδηγός για την αποφυγή έξτρα φόρου

banks

Αναβαθμίζονται τα συστήματα αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές

banks

Έρευνα ΕΒΕΑ: Οι πιο δυσεύρετες ειδικότητες και δεξιότητες στην αγορά

banks

Θεσσαλονίκη: Αναμένεται αύξηση 40% στο τουριστικό ρεύμα από το Ηνωμένο Βασίλειο

banks