27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Χάρης Δούκας: Θα είμαι δήμαρχος και στο επόμενο Athens Pride

Με παρτίδα πόκερ μοιάζουν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με τα «στρατόπεδα» στη Χαριλάου Τρικούπη να ανοίγουν σιγά σιγά τα χαρτιά τους και τον πρόεδρο του κόμματος να ετοιμάζεται να ξαναμοιράσει την τράπουλα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου διαμόρφωσε ένα νέο σκηνικό με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε εσωστρέφεια και «γκρίνια» με κορυφαία στελέχη του κόμματος να ζητούν να συνεδριάσουν τα όργανα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού, οι οποίες, βάσει καταστατικού, θα γίνουν το 2025.

Με το τοπίο να παραμένει ακόμα θολό κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται να παρθούν εντός των επόμενων ημερών.

Το in αποκαλύπτει

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του in ο πρόεδρος του κόμματος θα «σηκώσει το γάντι» ανακοινώνοντας προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Από τις καταιγιστικές εξελίξεις δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το όνομα του δημάρχου Αθηναίων που κέρδισε «πόντους» μετά την εκλογή του στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο Χάρης Δούκας φαίνεται να «παίζει» δυνατά στις εσωκομματικές εξελίξεις παίρνοντας θέση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και, ευρύτερα, της Κεντροαριστεράς.

Ο δήμαρχος δηλώνει «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις και ζητά άμεση προσφυγή στη βάση του κόμματος, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Η συνέντευξη στην «Κ» και η δήλωση στο Athens Pride

Όπως ανέφερε («Καθημερινή») χαρακτηριστικά «το ΠΑΣΟΚ, από τις εκλογές του περσινού Ιουνίου, έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα ‘κάντε επιτέλους κάτι’ έρχεται από παντού».

Όσο για το αν θα συμμετέχει ο ίδιος στην περίπτωση που γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχτεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες», σημείωσε με πολλούς να ερμηνεύουν τις δηλώσεις αυτές ως την «σπίθα» πριν τη «φωτιά».

Πριν όμως την «ανάφλεξη» ο Χάρης Δούκας συνέχισε να είναι αινιγματικός και όταν ρωτήθηκε (ANT1) το απόγευμα της Κυριακής (16/06) εάν θα είναι και του χρόνου στο Athens Pride με την ιδιότητα του δημάρχου απάντησε «Βεβαίως και θα με δείτε θα είμαι κάθε χρόνο εδώ. Να είστε σίγουροι ότι θα είμαι κάθε χρόνο εδώ σαν δήμαρχος».

Related posts

Μετατίθεται για αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»

banks

Φάμελλος: Να ανακληθεί άμεσα το λουκέτο 41 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η… κατάληψη στα προφίλ του Κασσελάκη λόγω των think tank

banks1

Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ – Τουρκίας με αναφορά στην ελληνοτουρκική προσέγγιση

banks1

Δημήτρης Παπαστεργίου: Στόχος είναι να προχωρήσει το Κτηματολόγιο

banks

Μαρινάκης για ακρίβεια: «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα»

banks