Ευθείες «βολές» Αυγερινού και συνεργατών κατά Γρατσία και κόμματος Καρυστιανού

Νέα επεισόδια προστίθενται στον ιδιότυπο «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στο κόμμα Καρυστιανού μετά την αποχώρηση «πρωτοκλασάτων» στελεχών. Με ανακοίνωσή τους, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», Θανάσης Αυγερινός και οι συνεργάτες του, εξαπολύουν επίθεση κατά της Μαρία Γρατσία, την οποία κατηγορούν για «μέθοδο δολοφονίας χαρακτήρων».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Όταν σε μια προσπάθεια αποφυγής των απαντήσεων στις σαφείς πολιτικές ερωτήσεις, που έχουν καταθέσει δημόσια τα δεκάδες αποχωρήσαντα πρώην στελέχη της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», μοναδικά εργαλεία είναι η πολιτική σπέκουλα και τα ψεύδη, τότε γίνεται κατανοητό ότι κάποιοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και ξένοι προς τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια. 

Ο λόγος για την κα Μαρία Γρατσία (ενδεχομένως νέα ή μόνιμη εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Καρυστιανού;), η οποία σε δύο δημόσιες εμφανίσεις της προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με τη μέθοδο της δολοφονίας χαρακτήρων και της μετάθεσης ευθυνών. Δεν δίστασε, δε, να καταγγείλει, εμμέσως πλην σαφώς, «προσπάθεια επικοινωνιακού αποκλεισμού» του Κινήματος, από τους ανθρώπους που εθελοντικά προσέφεραν εκατοντάδες ώρες εργασίας προκειμένου να λειτουργήσει ο τομέας Επικοινωνίας και το υποτυπώδες, χωρίς τεχνικά μέσα ή πολυάριθμο προσωπικό, Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας». 

Η πραγματικότητα φυσικά είναι εντελώς διαφορετική και δεν θα είχαμε καμία όρεξη να αναφερθούμε λεπτομερώς σε αυτήν, αν η θρασύτατη προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ μέρους της άτυπης αντι-προέδρου ή μήπως γενικής διαχειρίστριας (;) του κόμματος, δεν γινόταν τόσο προσβλητική. 

Όπως εδώ και δύο μήνες, από ιδρύσεως του κόμματος, είχε επισημανθεί αρμοδίως και επανειλημμένως, ο τομέας Επικοινωνίας ουδέποτε αφέθηκε να λειτουργήσει, καθώς συνεχώς προσέκρουε στον αυστηρό έλεγχο της ιδίας της κας Γρατσία και στις συνεχείς παρεμβάσεις του πολύ μικρού κύκλου μυστικοσυμβούλων της κας Καρυστιανού. 
Πλήθος Δελτίων Τύπου ουδέποτε δημοσιεύθηκαν, διότι δεν έλαβαν την έγκριση αυτής της στενής, και άσχετης με την πολιτική επικοινωνία, ομάδας λήψης αποφάσεων. 
Η ιστοσελίδα του Κινήματος, που είχε ετοιμαστεί από τον τομέα Επικοινωνίας και ήταν έτοιμη να λειτουργήσει αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος, ουδέποτε βγήκε στον «αέρα», διότι αποφασίστηκε να αλλαχθεί την τελευταία στιγμή το domain της με το σημερινό δύσχρηστο και να ανατεθεί στον  μυστικοσύμβουλο Νίκο Γαλανό και συνεργάτες του. 
Ο τομέας Επικοινωνίας και το Γραφείο Τύπου δεν έλαβαν ποτέ ούτε κωδικούς συντάκτη, προκειμένου να ανανεώνουν την ιστοσελίδα,  ούτε είχαν εμπλοκή στη δημιουργία της, με αποτέλεσμα να μείνει πάνω από ένα μήνα «νεκρή» και στη συνέχεια να ενημερώνεται με τον «αραμπά». Οι προτάσεις που έγιναν από τους επαγγελματίες του τομέα, τόσο στο επίπεδο της στρατηγικής επικοινωνίας όσο και στις απλές διαδικασίες προβολής και ενημέρωσης, πήγαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στα σκουπίδια.
Με αποκορύφωμα τις απολύτως λανθασμένες επιλογές της ηγεσίας ότι δεν θα εκπροσωπούμαστε (έως εσχάτως, που επελέγη το αντίθετο) στα «μη ηθικά» ΜΜΕ και ότι θα «αποκρουστεί» η αποχώρηση των στελεχών στην Κρήτη με τους «καρμπόν» ψευδείς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς περί «αιφνιδιασμού», «δολιότητας» και απόπειρας παρεμπόδισης της έναρξης λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας (!). Όπως και με ενθάρρυνση των ψευδών διαρροών ότι ο κ. Κοκοτσάκης είχε δεχθεί προτάσεις να είναι βουλευτής άλλου κόμματος.

Προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω, καλούμε την κα Γρατσία να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο και τους σχετικούς διαλόγους στα τσατ συντονισμού της Επικοινωνίας. Αν συνεχίσει να ζητά γεγονότα και αποδείξεις, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς για να την διευκολύνουμε. Τότε, με πλήρη διαφάνεια, θα μπορεί ο καθένας να κρίνει αν δικαιολογείται ο «αιφνιδιασμός» και η «έκπληξη» που υποδύεται κάθε τόσο η κα Γρατσία, για πολιτικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές διαφωνίες, οι οποίες εκφραζόντουσαν εσωκομματικά εδώ και μήνες.  

Η συνεχής εσωστρέφεια, τα τραγικά επικοινωνιακά λάθη, η στασιμότητα, η προχειρότητα στη ροή ενημέρωσης και οι σπασμωδικές δημόσιες αντιδράσεις, φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ίδιας της Μαρίας Γρατσία, του παλαιοκομματικού απολιθώματος Νίκου Γαλανού και δυστυχώς της ίδιας της Μαρίας Καρυστιανού, που ουδέποτε θέλησαν να ακούσουν τις συνεχείς επισημάνσεις των σφαλμάτων, από τη μεριά του τομέα Επικοινωνίας. 
Η παρασκηνιακή υποκατάσταση του τομέα με ανθρώπους που ουδέποτε γνωρίσαμε και ποτέ δεν μας προτάθηκε να συνεργαστούμε μαζί τους, ήταν απλά το επιστέγασμα της απαξίωσης όσων διαφωνούσαμε με τις λανθασμένες επιλογές και ενοχλούσαμε με την γενικότερη κριτική στάση μας.  

Ένας πολύ στενός κύκλος αυλικών, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με παράλογη εμμονή σε αυτοκαταστροφικές επιλογές, να μετατρέψει ένα ευρύ Κίνημα Πολιτών που είχε όλες τις προϋποθέσεις να διεμβολίσει το πολιτικό σύστημα, σε ένα μικρό φοβικό αρχηγικό κόμμα. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και καλό είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντί της… 

Εκ του πρώην Γραφείου Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»

-: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τουρκία: Ζητεί από τη Ρωσία και την Ουκρανία “μορατόριουμ” στις επιθέσεις στα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

 Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία και την Ουκρανία να εφαρμόσουν ένα "μορατόριουμ" στις επιθέσεις που στοχεύουν τα εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Απέναντι στην έξαρση των επιθέσεων, η Τουρκία "ζήτησε τη θέσπιση ενός μηχανισμού για την κήρυξη μορατόριου", δήλωσε ο Χακάν Φιντάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο

Ταϊλάνδη: Στους εννέα αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την αιματηρή επίθεση σε σχολείο

Ο αριθμός των νεκρών από την αιματηρή επίθεση σε σχολείο στην Ταϊλάνδη αυξήθηκε σήμερα στους εννέα νεκρούς, μετά από την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι ένα 12χρονο κορίτσι που είχε εμπλακεί στο χθεσινό επεισόδιο πέθανε. Οι αστυνομικοί στον αστυνομικό σταθμό Πλάι Μπανγκ της επαρχίας Νονθαμπούρι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ένα κορίτσι πέθανε σήμερα, μία

Τουρκία: Ζητεί από τη Ρωσία και την Ουκρανία “μορατόριο” στις επιθέσεις στα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

 Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία και την Ουκρανία να εφαρμόσουν ένα "μορατόριο" στις επιθέσεις που στοχεύουν τα εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Απέναντι στην έξαρση των επιθέσεων, η Τουρκία "ζήτησε τη θέσπιση ενός μηχανισμού για την κήρυξη μορατόριου", δήλωσε ο Χακάν Φιντάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο

Βουλγαρία: Ουκρανικό drones συνετρίβη κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στη Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία απ' όπου περνά ένας αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει την Τουρκία με την Ουκρανία. Οι υποψίες πέφτουν στην Ουκρανία, της οποίας την πρεσβευτή κάλεσε για εξηγήσεις η Σόφια, με το Κίεβο να κάνει λόγο για ένα "μη εσκεμμένο" συμβάν. Η πτώση του

Λίβανος: Η Βηρυτός αναφέρει ισραηλινή εισβολή σε ένα χωριό του νότου παρά την ανάπτυξη του λιβανικού στρατού

Ισραηλινά στρατεύματα μπήκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα χωριό του νοτίου Λιβάνου, το οποίο πρόσφατα περιήλθε στον έλεγχο του λιβανικού στρατού, και στο οποίο ύψωσαν ένα ανάχωμα, μετέδωσε σήμερα επίσημο μέσο ενημέρωσης του Λιβάνου και δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού.    "Δεν γνωρίζουμε κανένα τέτοιο περιστατικό σε αυτήν την περιοχή", δήλωσε στο Γαλλικό

Βουλγαρία: Drone που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό εξερράγη κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου

Ένα drone εξερράγη σήμερα, Σάββατο (8/8) στη Βουλγαρία κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου "Trans-Balkan" που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με τη Ρουμανία και συνδέει την Τουρκία με την Ουκρανία. Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, πρόκειται για drone τύπου "Maya", σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση, το οποίο "χρησιμοποιείται ευρέως από τον ουκρανικό στρατό".

ΕΛ.Α.Σ.: Κρίσιμα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής πρόληψης δασικών πυρκαγιών

Κριτική στην κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα της τακτικής της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ασκεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα. Ποιο αναλυτικά η ανακοίνωση:  Δυτική Αττική: Κρίσιμα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής πρόληψης δασικών πυρκαγιών Τις προηγούμενες ημέρες επιλέξαμε συνειδητά να μην ασκήσουμε κριτική όσο οι πυρκαγιές βρίσκονταν σε

Περσικός Κόλπος: Συμφωνία – σκαλοπάτι για πιθανή εκτόνωση της κρίσης

Του Κώστα Ράπτη Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Έτσι και για την περιπέτεια που ο ίδιος εγκαινίασε στις 28 Φεβρουαρίου εξαπολύοντας τον πόλεμο με το Ιράν, εξέφρασε προχθές την πεποίθηση, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι "θα τελειώσει πολύ σύντομα". Αν όντως τελειώσει, αυτό πάντως θα συμβεί... ερήμην του, διότι τον κύριο στόχο του, ήτοι

Related Articles

Popular Categories