Ευθείες «βολές» Αυγερινού και συνεργατών κατά Γρατσία και κόμματος Καρυστιανού

Νέα επεισόδια προστίθενται στον ιδιότυπο «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στο κόμμα Καρυστιανού μετά την αποχώρηση «πρωτοκλασάτων» στελεχών. Με ανακοίνωσή τους, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», Θανάσης Αυγερινός και οι συνεργάτες του, εξαπολύουν επίθεση κατά της Μαρία Γρατσία, την οποία κατηγορούν για «μέθοδο δολοφονίας χαρακτήρων».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Όταν σε μια προσπάθεια αποφυγής των απαντήσεων στις σαφείς πολιτικές ερωτήσεις, που έχουν καταθέσει δημόσια τα δεκάδες αποχωρήσαντα πρώην στελέχη της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», μοναδικά εργαλεία είναι η πολιτική σπέκουλα και τα ψεύδη, τότε γίνεται κατανοητό ότι κάποιοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και ξένοι προς τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια. 

Ο λόγος για την κα Μαρία Γρατσία (ενδεχομένως νέα ή μόνιμη εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Καρυστιανού;), η οποία σε δύο δημόσιες εμφανίσεις της προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με τη μέθοδο της δολοφονίας χαρακτήρων και της μετάθεσης ευθυνών. Δεν δίστασε, δε, να καταγγείλει, εμμέσως πλην σαφώς, «προσπάθεια επικοινωνιακού αποκλεισμού» του Κινήματος, από τους ανθρώπους που εθελοντικά προσέφεραν εκατοντάδες ώρες εργασίας προκειμένου να λειτουργήσει ο τομέας Επικοινωνίας και το υποτυπώδες, χωρίς τεχνικά μέσα ή πολυάριθμο προσωπικό, Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας». 

Η πραγματικότητα φυσικά είναι εντελώς διαφορετική και δεν θα είχαμε καμία όρεξη να αναφερθούμε λεπτομερώς σε αυτήν, αν η θρασύτατη προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ μέρους της άτυπης αντι-προέδρου ή μήπως γενικής διαχειρίστριας (;) του κόμματος, δεν γινόταν τόσο προσβλητική. 

Όπως εδώ και δύο μήνες, από ιδρύσεως του κόμματος, είχε επισημανθεί αρμοδίως και επανειλημμένως, ο τομέας Επικοινωνίας ουδέποτε αφέθηκε να λειτουργήσει, καθώς συνεχώς προσέκρουε στον αυστηρό έλεγχο της ιδίας της κας Γρατσία και στις συνεχείς παρεμβάσεις του πολύ μικρού κύκλου μυστικοσυμβούλων της κας Καρυστιανού. 
Πλήθος Δελτίων Τύπου ουδέποτε δημοσιεύθηκαν, διότι δεν έλαβαν την έγκριση αυτής της στενής, και άσχετης με την πολιτική επικοινωνία, ομάδας λήψης αποφάσεων. 
Η ιστοσελίδα του Κινήματος, που είχε ετοιμαστεί από τον τομέα Επικοινωνίας και ήταν έτοιμη να λειτουργήσει αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος, ουδέποτε βγήκε στον «αέρα», διότι αποφασίστηκε να αλλαχθεί την τελευταία στιγμή το domain της με το σημερινό δύσχρηστο και να ανατεθεί στον  μυστικοσύμβουλο Νίκο Γαλανό και συνεργάτες του. 
Ο τομέας Επικοινωνίας και το Γραφείο Τύπου δεν έλαβαν ποτέ ούτε κωδικούς συντάκτη, προκειμένου να ανανεώνουν την ιστοσελίδα,  ούτε είχαν εμπλοκή στη δημιουργία της, με αποτέλεσμα να μείνει πάνω από ένα μήνα «νεκρή» και στη συνέχεια να ενημερώνεται με τον «αραμπά». Οι προτάσεις που έγιναν από τους επαγγελματίες του τομέα, τόσο στο επίπεδο της στρατηγικής επικοινωνίας όσο και στις απλές διαδικασίες προβολής και ενημέρωσης, πήγαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στα σκουπίδια.
Με αποκορύφωμα τις απολύτως λανθασμένες επιλογές της ηγεσίας ότι δεν θα εκπροσωπούμαστε (έως εσχάτως, που επελέγη το αντίθετο) στα «μη ηθικά» ΜΜΕ και ότι θα «αποκρουστεί» η αποχώρηση των στελεχών στην Κρήτη με τους «καρμπόν» ψευδείς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς περί «αιφνιδιασμού», «δολιότητας» και απόπειρας παρεμπόδισης της έναρξης λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας (!). Όπως και με ενθάρρυνση των ψευδών διαρροών ότι ο κ. Κοκοτσάκης είχε δεχθεί προτάσεις να είναι βουλευτής άλλου κόμματος.

Προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω, καλούμε την κα Γρατσία να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο και τους σχετικούς διαλόγους στα τσατ συντονισμού της Επικοινωνίας. Αν συνεχίσει να ζητά γεγονότα και αποδείξεις, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς για να την διευκολύνουμε. Τότε, με πλήρη διαφάνεια, θα μπορεί ο καθένας να κρίνει αν δικαιολογείται ο «αιφνιδιασμός» και η «έκπληξη» που υποδύεται κάθε τόσο η κα Γρατσία, για πολιτικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές διαφωνίες, οι οποίες εκφραζόντουσαν εσωκομματικά εδώ και μήνες.  

Η συνεχής εσωστρέφεια, τα τραγικά επικοινωνιακά λάθη, η στασιμότητα, η προχειρότητα στη ροή ενημέρωσης και οι σπασμωδικές δημόσιες αντιδράσεις, φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ίδιας της Μαρίας Γρατσία, του παλαιοκομματικού απολιθώματος Νίκου Γαλανού και δυστυχώς της ίδιας της Μαρίας Καρυστιανού, που ουδέποτε θέλησαν να ακούσουν τις συνεχείς επισημάνσεις των σφαλμάτων, από τη μεριά του τομέα Επικοινωνίας. 
Η παρασκηνιακή υποκατάσταση του τομέα με ανθρώπους που ουδέποτε γνωρίσαμε και ποτέ δεν μας προτάθηκε να συνεργαστούμε μαζί τους, ήταν απλά το επιστέγασμα της απαξίωσης όσων διαφωνούσαμε με τις λανθασμένες επιλογές και ενοχλούσαμε με την γενικότερη κριτική στάση μας.  

Ένας πολύ στενός κύκλος αυλικών, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με παράλογη εμμονή σε αυτοκαταστροφικές επιλογές, να μετατρέψει ένα ευρύ Κίνημα Πολιτών που είχε όλες τις προϋποθέσεις να διεμβολίσει το πολιτικό σύστημα, σε ένα μικρό φοβικό αρχηγικό κόμμα. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και καλό είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντί της… 

Εκ του πρώην Γραφείου Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»

-: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τιμές τροφίμων: Στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως από το 2023 λόγω καύσωνα και πολέμων

Σε υψηλό 3,5 ετών ανήλθαν οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού και οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή αυξάνουν το κόστος παραγωγής και πιέζουν τις αγορές αγροτικών προϊόντων. Ο δείκτης τιμών τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) αυξήθηκε τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδό του

Αντίδραση Ιράν στην αμυντική συμφωνία της Μέκκας: “Οι Σαουδάραβες να γνωρίζουν ότι δεν θα τους προσφέρει ασφάλεια”

Η συμφωνία αμοιβαίας άμυνας της Σαουδικής Αραβίας και το Πακιστάν και την Τουρκία δεν θα εγγυηθεί την ασφάλεια του βασιλείου, προειδοποίησε ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος, στην πρώτη αντίδραση της Τεχεράνης στην κοινή αμυντική συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή στη Μέκκα. "Οι Σαουδάραβες πρέπει να γνωρίζουν ότι μια συμφωνία στα χαρτιά με την Τουρκία και το Πακιστάν δεν θα τους προσφέρει

“Η Ιταλία δεν δέχεται επιβολές από το εξωτερικό”, απαντά η κυβέρνηση Μελόνι στο “τελεσίγραφο” της Μαδρίτης

Η κυβέρνηση Μελόνι απάντησε με γραπτή ανακοίνωσή στο αίτημα της Ισπανίας να αρθεί,  από την Ρώμη,  η προσωρινή παύση ισχύος της Συνθήκης του Σένγκεν μεταξύ των δυο χωρών.  "Η Ιταλία δεν δέχεται επιβολές από το εξωτερικό ή τελεσίγραφα,  σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και τον έλεγχο των συνόρων", υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.  "Δεν εννοούμε

HΠΑ: Απροσδόκητη απώλεια 21.000 θέσεων εργασίας τον Ιούλιο αλλά και οριακή μείωση της ανεργίας

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε απροσδόκητα μείωση των θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, αν και την ίδια ώρα το ποσοστό ανεργίας έδειξε επίσης μη αναμενόμενα μια οριακή κάμψη. Ειδικότερα, τα μισθολόγια εκτός γεωργικών θέσεων στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 23.000, ενώ αναθεωρήθηκε έντονα καθοδικά και η μέτρηση του Ιουνίου, σε 20.000 επιπλέον μισθολόγια

Περού και Μεξικό αποκατέστησαν τις διπλωματικές σχέσεις

Το Περού και το Μεξικό συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις, ανέφεραν σήμερα οι δύο χώρες, μετά την επιδείνωση των σχέσεών τους στα τέλη του περασμένου χρόνου όταν η μεξικανική κυβέρνηση έδωσε άσυλο σε πρώην αξιωματούχο του εκδιωχθέντος αριστερού Περουβιανού προέδρου Πέδρο Καστίγιο. Η Λίμα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις όταν η κυβέρνηση του Μεξικού έδωσε

Ρωσία: Επιθέσεις σε 7 εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ουκρανία

Επτά εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία αποτέλεσαν στόχοι ρωσικών επιθέσεων στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz. Όπως δήλωσε στο Reuters ο υπηρεσιακός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sergiy Fedorenko, η Ρωσία "επιτίθεται συστηματικά στον τομέα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ουκρανίας, επιδιώκοντας να προκαλέσει τη

Τουρκία: Η αμυντική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν “δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα”

Η αμυντική συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, του Πακιστάν και της Τουρκίας "δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα", δήλωσε η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της. "Η συμφωνία της Μέκκας, που δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα, θα ενισχύσει την κοινή ασφάλεια και τη συλλογική αποτροπή των τριών χωρών, συμβάλλοντας σημαντικά στην προάσπιση της ειρήνης

Airbnb: Η ισχυρή ζήτηση για ταξίδια ενισχύει τις προβλέψεις για αύξηση εσόδων

Ισχυρή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Airbnb την Παρασκευή, αφού η εταιρεία αναθεώρησε για δεύτερη φορά μέσα στο 2026 προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ετήσια αύξηση των εσόδων, επικαλούμενη την ανθεκτική ταξιδιωτική ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων ανακοίνωσε ότι πλέον εκτιμά πως τα ετήσια έσοδά της θα

Related Articles

Popular Categories