Την πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία με την ιδιότητα του προέδρου του Eurogroup πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.
Το πρόγραμμά του
Στο Βερολίνο, ο κ. Πιερρακάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, και με τον αντικαγκελάριο και ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών, Λαρς Κλίνγκμπαϊλ.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν η κατάσταση και οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, με έμφαση στις προκλήσεις για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον δημοσιονομικό συντονισμό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, θα συζητηθεί η περαιτέρω χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση της Ευρώπης, μέσα από πολιτικές για την εμβάθυνση της Τραπεζικής Ένωσης και την προώθηση της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων.
Ο κ. Πιερρακάκης θα συμμετάσχει, επίσης, σε δημόσια εκδήλωση του Jacques Delors Centre της Hertie School.
Με αφορμή την επίσκεψή του, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι ανυπομονεί για την επίσκεψή του στη Γερμανία.
«Οι οικονομίες μας βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες με πολλές προκλήσεις. Μόνο μέσα από καλύτερο συντονισμό μπορούμε να τις ξεπεράσουμε και να επαναφέρουμε την Ευρώπη σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε.
Παράλληλα, τόνισε ότι το Eurogroup βρίσκεται σε μοναδική θέση ώστε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην Ευρωζώνη.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. .


