Νέος συναγερμός σήμανε στην Ευρώπη καθώς απειλές για βόμβες σημειώθηκαν κατά της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία της Δανίας.
Σύμφωνα με την αρχική της εκτίμηση, δεν υπήρξε κίνδυνος για τους επιβάτες, μεταδίδει το Reuters.
Στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, στρατιωτική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών είχε πραγματοποιήσει ελέγχους σε δύο αεροσκάφη, χωρίς να εντοπιστούν εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Επιπλέον, η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέγραψε απειλή για βόμβα σε πτήσεις με αναχώρηση από και άφιξη στο αεροδρόμιο της Πράγας, προσθέτοντας ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις στη λειτουργία του αεροδρομίου.
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί εκρηκτικοί μηχανισμοί στα αεροσκάφη που έχουν ελεγχθεί και ότι δεν έχει ακυρωθεί ή εκτραπεί καμία πτήση.
Πτήση της Wizz Air από την Πράγα προς τη Ρώμη εκτράπηκε προς τη Βενετία, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια, αφού οι ιταλικές αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έλαβαν τηλεφωνικά μήνυμα για απειλή βόμβας, μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.


