20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

FT: Η Meta (Facebook) εξετάζει επένδυση στην γαλλο-ιταλική εταιρεία γυαλιών EssilorLuxottica

H Meta, ιδιοκτήτρια του Facebook, εξετάζει μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο γυαλιών EssilorLuxottica, καθώς η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εντείνει την ώθησή της για την ανάπτυξη έξυπνων γυαλιών, όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times.

Η εταιρεία Silicon Valley έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει μικρό μερίδιο στον γαλλοϊταλικό όμιλο, ο οποίος διαθέτει κεφαλαιοποίηση 87 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με σειρά πηγών των FT.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Meta διεξάγει συνομιλίες με την EssilorLuxottica για να εμβαθύνει την υπάρχουσα συνεργασία τους μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία μιας ανανεωμένης έκδοσης των έξυπνων γυαλιών “Ray-Ban Meta” πέρυσι, είπαν ορισμένες εκ των πηγών.

Ο επικεφαλής της Meta, Mark Zuckerberg, έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια για να εισέλθει στην αγορά τεχνολογίας φορητών συσκευών, όπως τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας. Εν τω μεταξύ, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού EssilorLuxottica έχει προχωρήσει επίσης σε συμφωνίες που μπορούν να προσελκύσουν μια νέα γενιά αγοραστών.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επένδυση, ξεκαθάρισαν οι πηγές. Η Meta συνεργάζεται με τη Morgan Stanley για το θέμα, σύμφωνα με μία εκ των πηγών.

Η τιμή της μετοχής της EssilorLuxottica εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 5% την Πέμπτη μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ των FT.

Related posts

Κίνα: Κάλεσμα του προέδρου Σι για “γέφυρες” στην παγκόσμια οικονομία

banks

Υεμένη: Πλοίαρχος ανέφερε κινήσεις σκαφών και ναυτικού drone κοντά στο πλοίο του

banks

Προεδρικές εκλογές στο Μεξικό: Σέινμπαουμ εναντίον Γκαλβές, οι εχθροπραξίες αρχίζουν και επισήμως

banks

Επίσκεψη Γέλεν στο Πεκίνο: Κίνα και ΗΠΑ θα επιδιώξουν “πιο ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη”

banks

Φινλανδία: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι ενορχηστρώνει μεταναστευτική κρίση

banks

Ένταξη στον ΟΗΕ; Οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν πως θα διεξαχθεί σύντομα η ψηφοφορία στο Σ.Α.

banks