19.8 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Ιράκ: Εκτέλεση δι’ απαγχονισμού 10 ανδρών που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία

Το Ιράκ εκτέλεσε σήμερα δι’ απαγχονισμού 10 άνδρες, που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για κατηγορίες τρομοκρατίας, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.

Οι εκτελέσεις διεξήχθησαν σε μια φυλακή στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο τμήμα της χώρας, και όλοι όσοι εκτελέστηκαν ήταν Ιρακινοί υπήκοοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι 10 άνδρες είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και για τη διάπραξη “σοβαρών τρομοκρατικών εγκλημάτων”, συμπλήρωσαν οι πηγές ασφαλείας.

Τον Απρίλιο, το Ιράκ εκτέλεσε δι’ απαγχονισμού 11 άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για κατηγορίες περί τρομοκρατίας, προκαλώντας τις επικρίσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό της ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτελεστεί κρυφά, δεδομένης μιας “ανησυχητικής έλλειψης διαφάνειας” σχετικά με τις εκτελέσεις στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες.

-

Related posts

O επικεφαλής της CIA συναντά τον Σίσι στο Κάιρο σε μια ακόμη προσπάθεια για εκεχειρία στη Γάζα

banks

Το Ιράν καταδικάζει το νέο “έγκλημα πολέμου” στη Γάζα – Καλεί για “ακλόνητη δράση” των μουσουλμανικών χωρών

banks

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ιράκ – Τουρκίας για επανεκκίνηση των εξαγωγών πετρελαίου

banks

Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ, η Κολομβία και η Βραζιλία τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής νέων προεδρικών εκλογών, η αντιπολίτευση το απορρίπτει

banks

Τζόρτζια Μελόνι: “Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού”

banks

Τέλος στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

banks