25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Στα χνάρια της LVMH και η Kering (Gucci) – Σε χαμηλό 7ετίας η μετοχή μετά την βουτιά πωλήσεων στο τρίμηνο

Με ισχυρές απώλειες διαπραγματεύεται η μετοχή της ιδιοκτήτριας της Gucci, Kering, αφότου ο γάλλος κατασκευαστής ειδών πολυτελείας είδε μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση των πωλήσεών του στο τρίμηνο και προειδοποίησε για αδύναμο δεύτερο εξάμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα.

Ειδικότερα, η Kering δήλωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο ενδέχεται να μειωθούν κατά περίπου 30%, μετά την πτώση κατά 42% στο πρώτο εξάμηνο στα 1,6 δισ. ευρώ.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία στην οποία ανήκουν επίσης brands όπως οι Boucheron και Balenciaga, είδε  τον τζίρο της υποχωρεί στα 4,5 δισ. ευρώ με πτώση 11% σε οργανική βάση, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να δεχθεί μικρότερο πλήγμα με -9%.

Σε αυτό το κλίμα, ο τίτλος της Kering πραγματοποιεί βουτιά άνω του 7% με την αξία της να υποχωρεί σε χαμηλό σχεδόν 7ετίας από τον Αύγουστο του 2017.

Σημειώνεται ότι χτες είχε βρεθεί στο “μάτι του κυκλώνα” αντίστοιχα ο μεγαλύτερος όμιλος ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, η LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton μετά τα επίσης σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα που ανακοίνωσε για το δικό της τρίμηνο.

Related posts

Κίνα: Σεισμός 5,7 βαθμών έπληξε το Θιβέτ

banks

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Στάρμερ στο σημείο της χθεσινής φονικής επίθεσης στο Σάουθπορτ

banks

Μερικοί προτιμούν τα bot: Η digital Μέριλιν χαμογελά και μιλά με τους θαυμαστές της

banks

Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα μετά τη λήξη της ανακωχής σήμερα

banks

Ουκρανός πρωθυπουργός: Η Ρωσία ξεκίνησε και πάλι την “ενεργειακή τρομοκρατία”

banks

Οι Ρώσοι επιχειρούν να περικυκλώσουν την πόλη Αβντιίβκα, λένε οι Ουκρανοί

banks