22 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Τεχνολογικό rebound στις ασιατικές αγορές – Στο «κόκκινο» η Κίνα

Τεχνολογικό rebound στις ασιατικές αγορές - Στο «κόκκινο» η Κίνα

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται την Τρίτη (23/7) τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν από την πρόσφατη πτώση. Ωστόσο, οι κινεζικές αγορές υστέρησαν καθώς το οικονομικό κλίμα στη χώρα παρουσίασε βελτίωση, αλλά μικρότερη του αναμενόμενου.

Ειδικότερα, το κλίμα έδειξε ελάχιστα σημάδια βελτίωσης παρά την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας τη Δευτέρα, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η περικοπή ήταν πολύ μικρή για να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά.

Παράλληλα, η Τρίτη Ολομέλεια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος κατέκλυσε σε μεγάλο βαθμό τους επενδυτές, καθώς το Πεκίνο αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια για περισσότερα κίνητρα.

Αλλά ο βασικός παράγοντας που καθορίζει την κίνηση στις κινεζικές αγορές είναι η πιθανότητα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει διατηρήσει μία εν πολλοίς σκληρή στάση κατά της Κίνας και θα μπορούσε να επιβάλει περισσότερους εμπορικούς περιορισμούς, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου.

Παράλληλα, οι περιφερειακές μετοχές κατασκευής τσιπ ανέκαμψαν στον απόηχο του rebound της Nvidia. Η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο με όρους συμβολαίων, ενισχύθηκε κατά 2,7% αφού είχε χάσει σχεδόν 7% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Πάντως, αν και οι δείκτες υψηλής τεχνολογίας έλαβαν ορισμένα σημάδια ανακούφισης την Τρίτη, εξακολουθούσαν να υποχωρούν απότομα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων είχαν ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να εναλλάσσονται σε τομείς που είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από την οικονομική ανάκαμψη.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,13% στις 39.629 μονάδες και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κερδίζει 0,58% στις 7.977,40 μονάδες.

Αντίθετα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,79% στις 2.940,93 μονάδες και ο Shenzhen Component διολισθαίνει 1,75% στις 8.714,15 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται πτωτικά κατά 0,53% στις 17.540 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi καταγράφει άνοδο 0,63% στις 2.781,05 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Επέστρεψαν… δριμύτερες από την πασχαλινή ανάπαυλα οι ευρωαγορές

banks

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές μία εβδομάδα κρίσιμων ανακοινώσεων

banks

Wall Street: Επιφυλακτικό ξεκίνημα με επιτόκια και τράπεζες στο προσκήνιο

banks

Σε ανοδική ρότα οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Wall Street: Η άνοδος συνεχίζεται μετά την έκθεση της απασχόλησης

banks

Η Fitch κλυδωνίζει τις κινεζικές μετοχές – «Απογειώθηκε» η Alibaba

banks