20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Νέο ράλι στη Wall Street- 300 μονάδες κέρδισε ο Dow

Νέο ράλι στη Wall Street- 300 μονάδες κέρδισε ο Dow

Σημαντική άνοδο σημείωσε στη συνεδρίαση της Τρίτης (6/8) η Wall Street, ανακτώντας κάποιες από τις απώλειες της Δευτέρας, καθώς το κλίμα βελτιώθηκε αισθητά μετά το ράλι στην Ιαπωνία.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,76% στις 38.997,66 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 5.235,83 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κέρδισε 0,98% στις 16.358,17 μονάδες. Και οι 11 κλάδοι του S&P έκλεισαν σε θετικό πρόσημο, με τον τεχνολογικό τομέα να σημειώνει άνοδο σχεδόν 2%. 

Αρκετές τεχνολογικές μετοχές της megacap ανέκαμψαν, μετά τις απώλειες της Δευτέρας. Η Nvidia σημείωσε άνοδο 3,54%, ενώ η Meta Platforms κέρδισε 3,86%.

Αρωγός στο κλίμα ήταν η ανάκαμψη των ιαπωνικών μετοχών. Ο Nikkei 225 σημείωσε την καλύτερη ημέρα του από τον Οκτώβριο του 2008, κλείνοντας με άνοδο 10,2%. Η άνοδος αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη χειρότερη ημέρα του δείκτη από το 1987, όταν είχε καταγράψει απώλειες 12,4%.

Η μεταβλητότητα πιθανότατα θα παραμείνει αυξημένη βραχυπρόθεσμα, καθώς το carry trade του γεν συνεχίζει να ξετυλίγεται, δήλωσε ο Ross Mayfield, στρατηγικός αναλυτής της Baird.

«Δεν θα με εξέπληττε αν υπήρχαν περισσότερες πιέσεις τις επόμενες εβδομάδες, αλλά πιστεύω ότι ο φόβος για την ανάπτυξη είναι υπερβολικός», είπε.

Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι σχετικά υγιής, παρά τις πιέσεις, ενώ και άλλοι οικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να εμφανίζονται εύρωστοι, πρόσθεσε ο Mayfield. «Ενώ πιστεύω ότι η μεταβλητότητα της αγοράς θα μπορούσε να συνεχιστεί, ανησυχώ λιγότερο για τα θεμελιώδη μεγέθη».

Οι κινήσεις της Τρίτης ακολουθούν ένα απότομο sell-off, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Δευτέρας και εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας. Τη Δευτέρα, ο Dow κατέγραψε απώλειες 1.033,99 μονάδων ή 2,6%, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε κατά 3%. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν τις χειρότερες συνεδριάσεις τους από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο Nasdaq Composite έχασε 3,4%.

Η σημαντική αποδυνάμωση του «carry trade» του γεν συνέβαλε επίσης στη μεταβλητότητα της Δευτέρας. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, την περασμένη εβδομάδα, αύξησε τα επιτόκια, συμβάλλοντας στην άνοδο του γεν. Αυτό επηρέασε την πρακτική των επενδυτών να δανείζονται σε φθηνότερο νόμισμα για να αγοράζουν άλλα περιουσιακά στοιχεία στις διεθνείς αγορές.

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο

Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου, μετά τα χαμηλά της Δευτέρας, καθώς το κλίμα στις αγορές βελτιώθηκε, ενώ οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται. 

Το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 73,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου για το Brent κέρδισε 0,2%, κλείνοντας στα 76,48 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια τερμάτισαν ένα τριήμερο σερί απωλειών. 

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #κέρδη #ανάκαμψη

Related posts

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

banks

Ράλι στη Wall Street- Ανανεωμένη αισιοδοξία μετά την ομιλία Πάουελ

banks

Νέα άνοδος στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ

banks

Η Fed, ο Πάουελ και η Γέλεν «τρόμαξαν» τη Wall Street

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Πληθωρισμός και χρέος στο επίκεντρο

banks

Wall Street: Μικρές «αναλαμπές» στο κλείσιμο μιας «κόκκινης» εβδομάδας

banks