25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Η Apple «ρίχνει» την Wall Street-Τα βλέμματα στραμμένα στην Fed

Η Apple «ρίχνει» την Wall Street-Τα βλέμματα στραμμένα στην Fed

Οι μετοχές της Wall Street παρουσιάζουν μικρή μεταβολή την Δευτέρα (16/9), καθώς οι επενδυτές περιμένουν την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2020.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,53% φτάνοντας τις 41.614 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,07% στις 5.622 μονάδες, ενώ την ίδια πορεία ακολουθεί και ο τεχνολογικός Nasdaq με απώλειες της τάξεως του 0,78% φτάνοντας τις 17.545 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 3,64%, όπως και του 2ετούς στο 3,55%.

Nα αναφερθεί ότι, ο S&P 500 απέχει λιγότερο από 1% από το ρεκόρ του Ιουλίου και θα μπορούσε να σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό αυτή την εβδομάδα. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα σε έναν ιστορικά αδύναμο Σεπτέμβριο, οι τρεις βασικοί δείκτες των ΗΠΑ έκλεισαν τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας στο πράσινο.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Apple υποχώρησαν περισσότερο από 2% στις πρώτες συναλλαγές, αφού αναλυτές εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Bank of America και η JPMorgan, σημείωσαν ότι οι χρόνοι αποστολής θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μικρότερη ζήτηση για τα μοντέλα iPhone 16 Pro σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Fed πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη και αναμένεται ευρέως να προβεί στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από τότε που άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022. Μια μείωση αυτή την εβδομάδα θα ήταν μια κομβική κίνηση, καθώς πολλοί επενδυτές ελπίζουν ότι η απόφαση θα μπορούσε να μειώσει το κόστος δανεισμού για τις εταιρείες και να βελτιώσει τη συνολική αύξηση των κερδών – ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Το επιτόκιο δανεισμού διαμορφώνεται επί του παρόντος στο 5,25% έως 5,5%. Οι συναλλασσόμενοι διχάζονται σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Τέλος, σημειώνεται ότι μετοχές συνήθως σημειώνουν ισχυρά κέρδη κατά τη διάρκεια κύκλων όπου οι αρχικές μειώσεις των επιτοκίων είναι σε θέση να διατηρήσουν την οικονομική επέκταση, δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της BMO Capital Brian Belski.

#Wall_Street #μετοχές #ΗΠΑ #επιτόκια

Related posts

Wall Street: Άνοδος μετά τα πρώτα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Συνεχίστηκε η άνοδος στις Ευρωαγορές χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

banks

Ευρωαγορές: Profit taking μία μέρα μετά τη μείωση των επιτοκίων

banks

Πτώση στη Wall Street, χωρίς να απειλούνται τα εβδομαδιαία κέρδη

banks

Τεχνολογικοί κλυδωνισμοί στην Wall Street-Η χειρότερη συνεδρίαση από το 2022

banks

Απώλειες στην Ασία-Κλειστό λόγω τυφώνα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

banks