28.3 C
Athens
September 25, 2024
Image default
ECONOMY

Οικοδομικά υλικά: Συνεχίζεται το ράλι τιμών – Άνοδος 5,6% τον Αύγουστο

Επιμένουν ανοδικά οι τιμές των οικοδομικών υλικών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών, τον φετινό Αύγουστο αυξήθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, έναντι αύξησης 6,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2023 με το 2022.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση καταγράφηκε και σε μηνιαία βάση, με τον Γενικό Δείκτη του Αυγούστου να καταγράφει αύξηση 0,5%, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουλίου 2024, έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2023.

Σε επίπεδο 12μηνου, ο μέσος δείκτης της περιόδου Σεπτεμβρίου 2023 – Αυγούστου 2024, παρουσίασε αύξηση 5,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2022 – Αυγούστου 2023, έναντι αύξησης 9,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τον Αύγουστο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα καταγράφηκαν στα τούβλα (+ 12,4%) και στην ηλεκτρική ενέργεια (+9,7%). Η μόνη κατηγορία που κινήθηκε πτωτικά ήταν το πετρέλαιο κίνησης – diesel (-7,9%).

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Related posts

Γερμανικός Τύπος για ελληνικά νησιά: «Ήλιος, θάλασσα και Covid-free»

banks

Γαλλίδα πρέσβειρα: Μεγάλες ευκαιρίες για ελληνικές επενδύσεις στη Γαλλία

banks

Πληθωρισμός: Σημαντική πτώση στο 2,3% – Επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης στα τρόφιμα

banks

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή υποβολής δεδομένων διασυνοριακών πληρωμών (CESOP) για την καταπολέμηση της απάτης στον ΦΠΑ

banks

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για χιλιάδες ενστάσεις

banks

ΑΑΔΕ: Τα νέα στοιχεία στην πλατφόρμα υποβολής ΦΠΑ

banks