26.2 C
Athens
October 3, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Ράλι… τέλος στο Χονγκ Κονγκ-Τα ηνία στον Nikkei

Ασιατικές αγορές: Ράλι... τέλος στο Χονγκ Κονγκ-Τα ηνία στον Nikkei

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν πτώση την Πέμπτη (3/10), καθώς το ράλι τόνωσης της Κίνας φάνηκε να υποχωρεί.

Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 3%, προερχόμενος από μια ισχυρή συνεδρίαση την Τετάρτη (2/10), όταν έκλεισε 6% υψηλότερα, σημειώνοντας υψηλό 22 μηνών.

Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties έπεσε για λίγο πάνω από 10%, παρασυρόμενος από την Longfor Group Holdings που έχασε 12,8% και η New World Development, η οποία σημείωσε πτώση 10%. Ο Hang Seng Tech Index υποχώρησε πάνω από 6%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστές έως τις 8 Οκτωβρίου. Προηγούμενως πάντως οι κινεζικές μετοχές βρίσκονταν σε άνοδο μετά την ανακοίνωση από τις αρχές μιας σειράς μέτρων στήριξης την περασμένη εβδομάδα.

Σε άλλες περιοχές, οι περισσότερες ασιατικές αγορές διαπραγματεύονταν υψηλότερα, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να ηγείται με κέρδη 2,01%. Ο ευρείας βάσης Topix πρόσθεσε 1,3%. Η άνοδος ήρθε καθώς το γεν διολίσθησε έως και στα 147,15 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τον Ιούνιο του 2022.

Την Τετάρτη (2/10), ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shigeru Ishiba, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν υποστηρίζουν επί του παρόντος άλλη αύξηση των επιτοκίων. Ο Ishiba έκανε τα σχόλιά του μετά από συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda.

Παράλληλα, ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,09%.

Η Νότια Κορέα παρέμεινε κλειστή την Πέμπτη λόγω αργίας, ενώ οι αγορές της Ταϊβάν παραμένουν επίσης κλειστές για δεύτερη ημέρα, λόγω του τυφώνα Κράτον.

#ΑΣΙΑ #Αγορές #Ωκεανία #δείκτες

Related posts

Σοβαρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- Αίτηση πτώχευσης από Evergrande

banks

Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές μετοχές-Ώθηση από το τεχνολογικό ράλι

banks

Υψηλότερα S&P και Nasdaq μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία

banks

Νέο ρεκόρ για τον S&P500 με οδηγό τη Meta

banks

Τα κινεζικά μάκρο…εκτόξευσαν τις ασιατικές αγορές-«Άλμα» 4% ο Hang Seng

banks

Διπλό ρεκόρ στη Wall Street-Ξεπέρασε τις 39.000 μονάδες ο Dow Jones

banks