19.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Σοβαρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- Αίτηση πτώχευσης από Evergrande

Σοβαρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- Αίτηση πτώχευσης από Evergrande

Οι αγορές της Ασίας κινήθηκαν πτωτικά την Παρασκευή (18/8) καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας και αίτηση πτώχευσης Evergrande.

Ο βασικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας μειώθηκε στο 3,1%, από 3,3% τον Ιούνιο, ενώ ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Evergrande έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναζήτησε προστασία σύμφωνα με το Κεφάλαιο 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, ο οποίος προστατεύει από τους πιστωτές εταιρείες εκτός ΗΠΑ που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,74%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής χώρας έχασε 0,83%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε 0,55% για να περιορίσει τις απώλειες τεσσάρων ημερών στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ολοκληρώνοντας στις 31.450,76 μονάδες, ενώ ο Topix έκλεισε με πτώση 0,7% στις 2.237,29 μονάδες μετά την απελευθέρωση της ένδειξης για τον πληθωρισμό.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε οριακή άνοδο και έκλεισε στις 7.148,1. Ο Kospi της Νότιας Κορέας τερμάτισε 0,61% χαμηλότερα στις 2.504,5 μονάδες, σημειώνοντας έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών και ο Kosdaq έχασε 0,98% για να κλείσει στις 877,32 μονάδες.

  • ΑΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
  • ΑΣΙΑ
  • Evergrande

    Related posts

    Ράλι στη Wall με σινιάλο από τον πληθωρισμό

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ

    banks

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    banks

    Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από Apple και πληθωρισμό

    banks

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Πτώση για τον Nasdaq

    banks

    Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

    banks