24 C
Athens
October 4, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης: Η ημέρα αυτή ανήκει στους Νεοδημοκράτες – Τι είπε για Καραμανλή και Σαμαρά

Στα 50 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΝΔ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, και τόνισε πως το κυβερνών κόμμα «παραμένει η πιο σταθερή παράταξη στη χώρα».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν κάνουμε αυτή την συνέντευξη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο αυτή την ιδιαίτερη επέτειο. Πενήντα χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη και πιο σταθερή παράταξη στη χώρα και νομίζω ότι αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί ενώ άλλα κόμματα πέρασαν από μεγαλύτερες διακυμάνσεις και είδαν τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται, το μόνο κόμμα το οποίο κράτησε, άντεξε και ενισχύθηκε είναι η ΝΔ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για να δώσει μόνος του την απάντηση, λέγοντας πως «ίσως η καλύτερη απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας, αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε σε καιρούς οι οποίοι αλλάζουν».

«Αν κάτι μας δίδαξε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού και του πραγματισμού. Η ΝΔ βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στον λαϊκισμό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν δίστασε να ξεφύγει από πολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να κοιτάξει προς το μέλλον», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι ‘εγώ δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός, είμαι προοδευτικός’. Αυτή την προσαρμοστικότητα τιμούμε σήμερα. Ήταν ο κατεξοχήν πολιτικός που προσπαθούσε να προσελκύσει τους καλύτερους ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αφετηρία».

«Η ημέρα αυτή ανήκει στους Νεοδημοκράτες», είπε, αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης. «στους φίλους μας, στους παλιούς και νέους συναγωνιστές μας οι οποίοι  συμπορεύτηκαν μαζί μας».

«Έκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα – Η μέρα είναι αφιερωμένη στον απλό Νεοδημοκράτη»

Σχολιάζοντας την ηχηρή απουσία των δύο πρώην  πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, από την γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουμε κάθε λόγο σήμερα να γιορτάσουμε. Έκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, αλλά στον απλό Νεοδημοκράτη. Δεν είναι σήμερα ημέρα αυτοκριτικής. Την έχω κάνει την αυτοκριτική, σήμερα είναι ημέρα χαράς».

Για το «γαλάζιο αντάρτικο»

«Η πολύ μεγάλη απόσταση από το δεύτερο και τρίτο κόμμα οφείλεται σε ένα βαθμό και στις πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως η ΝΔ «υπηρέτησε και υπηρετεί με συνέπεια μία πολιτική που προτάσσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη, πρεσβεύει την πολιτική του υπεύθυνου πατριωτισμού, ενώ ταυτόχρονα είναι και μία πολιτική κοινωνικά προοδευτική, που δίνει έμφαση στις ανισότητες».

Όσο για τις ερωτήσεις «γαλάζιων» βουλευτών προς την κυβέρνηση, που σχολιάσθηκαν ως «αντάρτικο» σε μία σειρά πολιτικών του Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «όταν κυβερνάς για δεύτερη τετραετία, είναι λογικό να υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες. Η κυβέρνηση ως αλεξικέραυνο απορροφά όλους τους κραδασμούς. Όσοι φαντάζονται πως η ΝΔ έχει θέματα συνοχής ή ενότητας, είναι βαθιά γελασμένοι. Από τότε που γίναμε κυβέρνηση έχουν καταθέσει οι κυβερνητικοί βουλευτές πάνω από 6.000 ερωτήσεις».

«Σημαντικό κομμάτι της δουλειάς των βουλευτών είναι το κοινοβουλευτικό έργο», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το επιτελείο του μελετά με προσοχή τις ερωτήσεις.

Αναφερόμενος μάλιστα στα «κόκκινα» δάνεια, υποστήριξε πως το πλαίσιο που υπάρχει προστατεύει τους ευάλωτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο Live News του MEGA με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στα γραφεία της ΝΔ

«Η Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη»

«Από εδώ και πέρα, θα δείτε την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, την τήρηση των εξαγγελιών μας και μεταρρυθμίσεων που θα μας φέρουν πιο κοντά στην Ευρώπη», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «τη συνέχιση μιας πολιτικής που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των μισθών, τη συνέχιση μιας πολιτικής η οποία θα κάνει πράξη αυτή την έννοια της νομιμότητας παντού, την οποία είδη υπηρετούμε με πολύ μεγάλη συνέπεια».

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, όχι για να κάνουμε μικρές διευθετήσεις. Αυτή την πολιτική αισθάνομαι ότι υπηρετώ και αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει η Νέα Δημοκρατία την ερχόμενη τριετία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Στην ερώτηση αν οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο πρωθυπουργός απάντησε «βεβαίως».

«Να επανέλθω στον ιδρυτή μας. Ταμπέλες οι οποίες κινούνται στον ιδεολογικό χώρο του παρελθόντος δεν έχουν θέση στη ΝΔ. Είμαστε μία φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Οι πολιτικές μας υπηρετούν τους πολλούς και για αυτό καταφέραμε να συνενώσουμε στη ΝΔ συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας είχαν ψηφίσει, που ήρθαν και συντάχτηκαν με τη Νέα Δημοκρατία με έναν τρόπο ο οποίος μας επέτρεψε να φτάσουμε σε ποσοστά, τα οποία – για τα δεδομένα των ευρωπαϊκών κομμάτων – είναι πρωτοφανή», όπως είπε.

«Είμαστε ένα κέντροδεξιό κόμμα. Στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι σε όλα, αλλά οι πολλοί να συμφωνούμε σε πολλά. Νομίζω ότι αυτή τη μεγάλη σύνθεση, τη μεγάλη ευρυχωρία, αυτή την κοινή πορεία σε επιλογές που είναι αξιακές για τη χώρα, την έχουμε βρει στην ΝΔ. Η ΝΔ έχει ανοιχτές της πόρτες της», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Related posts

Τι γίνεται στους ΟΤΑ: Τα ακίνητα που (δεν) ξέρουν ότι έχουν και η οικονομική εξάρτηση από το κράτος

banks1

Δημιουργία κόμβου Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιομηχανική παραγωγή της Δυτικής Ελλάδας

banks1

Στην Κατερίνη η μεγαλύτερη «πράσινη» ανάπλαση

banks1

Ζαχάροβα για Κυπριακό: Η Ρωσία δεν αλλάζει τη γνωστή της θέση

banks

Τουρκία – Επιμένει στην επιχείρηση επιβολής των αξιώσεών της – Στέλνει και θαλάσσια drone σε Κύπρο και Αιγαίο

banks

Ο Ράμα αρνήθηκε να σχολιάσει τον χάρτη που βάζει φωτιά στα Βαλκάνια

banks