26.7 C
Athens
October 9, 2024
Image default
ECONOMY

Τουρισμός: Προβολή της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Η τουριστική προβολή στην Τουρκία των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και της Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (Türsab) στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των ελληνικών περιφερειών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά το εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και παράλληλα να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με στελέχη της τουρκικής αγοράς.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της Türsab, Yıldırım Taş, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «έναν από τους πρώτους προορισμούς που έρχονται στο μυαλό των Τούρκων πολιτών όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό», επισημαίνοντας πως «ο τουρισμός είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικούς τομείς δραστηριότητας που ενισχύει τη φιλία των δύο χωρών», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στην παραγωγική, όπως υπογράμμισε, επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, αναφερόμενος στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον Ελλήνων και Τούρκων πολιτών να επισκεφθούν τις αντίστοιχες χώρες, επισήμανε ότι η παρουσία εκπροσώπων των Περιφερειών της Ελλάδας και η συνεργασία με τους Τούρκους ομολόγους τους συνιστά μια περαιτέρω ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία και την ευρεία αποδοχή που είχε από τους Τούρκους πολίτες η υλοποίηση της απόφασης για παροχή θεώρησης εισόδου (βίζα) 7 ημερών σε 10 ελληνικά νησιά.

Τέλος, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Τουρκίας, Δήμητρα Μπάμπαλη, σημείωσε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν οι Τούρκοι πολίτες να γνωρίσουν και να επισκεφτούν ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι «εάν ο πολιτισμός ενώνει, ο τουρισμός σπάει προκαταλήψεις και στεγανά».

Related posts

Έρευνα ΕΣΕΕ: Ποιοι τουρίστες αφήνουν περισσότερα χρήματα – Πού και πόσα ξοδεύουν

banks

S&P για επενδυτική βαθμίδα: Κοντά, αλλά δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμη

banks

Σύνοδος Ε.Ε.: Μάχη με αβέβαιη έκβαση για το Ταμείο Ανάκαμψης

banks

«Κατά» της bad bank του Στουρνάρα ο υφυπουργός Οικονομικών

banks

Φόροι – εισφορές: Όλες οι απαλλαγές και οι μειώσεις – Τι ισχύει για τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ

banks

Βιομηχανία: Με αρνητικό πρόσημο ο τζίρος τον Οκτώβριο

banks