17.6 C
Athens
March 3, 2024
Image default
POLITICS

Xρειάζεται ολοκληρωμένο και μακρόπνοο σχέδιο για τον Τουρισμό, λέει ο Κασσελάκης

Την αναγκαιότητα ο τουρισμός να εντάσσεται σε ένα συνολικό εθνικό σχέδιο υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης σε συνάντηση εργασίας με φορείς του Τουρισμού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «θα έχετε ανοικτό μυαλό και τεχνοκρατική προσέγγιση από εμάς», προσθέτοντας ότι «μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το εθνικό σχέδιο και να πετύχει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

«Έχουμε ένα θησαυρό, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε ειδικότερα τη θέση ότι «χρειάζεται ολοκληρωμένο και μακρόπνοο σχέδιο που να συνδυάζει και υποδομές και πολιτισμό για να μπορέσει να ενισχύσει την τουριστική μας δραστηριότητα».

Αναφέρθηκε στον πολιτισμό ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι αυτό αφορά και την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό μας.

«Ο τουρισμός πρέπει να είναι συμπληρωματικός στον πολιτισμό μας, ώστε ο τουρισμός να διαρκεί 12 μήνες και όχι μόνο τη σεζόν και να αφορά το σύνολο της χώρας», ανέφερε.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση εργασίας

«Ένα κύριο όχημα ανθεκτικότητας και μαζί με τη ναυτιλία είναι από τις πιο εξωστρεφείς δραστηριότητες των Ελλήνων».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να συνδυαστούν με τις υποδομές όλες οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κάθε περιοχών. Όπως ανέπτυξε, «η χώρα πέρασε από δέκα χρόνια μνημόνιο, covid, έχει αποδομηθεί το δημόσιο σε μεγάλο βαθμό και υπάρχουν δυσκολίες στο να υπάρξει αποκέντρωση στη χώρα».

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ανά τη χώρα χρειάζονται σταθερότητα, «άρα το θέμα των συγκοινωνιών, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας και έξω από την Αθήνα είναι ο τρόπος που μπορούμε να στηρίξουμε και τον τουρισμό σε όλη την επικράτεια».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι από τον τουρισμό ζουν πάρα πολλές οικογένειες, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ένα κύριο όχημα ανθεκτικότητας και μαζί με τη ναυτιλία είναι από τις πιο εξωστρεφείς δραστηριότητες των Ελλήνων».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει η προσέγγιση κατά την οποία πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός ώστε να αυξηθεί από το 20% που είναι αυτή τη στιγμή η προσφορά του στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, εμπλουτίζοντας τον και με τον πολιτισμό και μέσω της αποκέντρωσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι ο τουρισμός ως μέρος της «πίτας» πρέπει να αυξηθεί ώστε να μπορέσει να υπάρξει «επένδυση» στις υποδομές και τις τοπικές ανάγκες για να μειωθούν οι ανισότητες. «Έχουμε ένα θησαυρό, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε και αν το κάνουμε θα μπορέσει να υπάρχει και μια σύγκλιση με την Ευρώπη μακροπρόθεσμα» είπε, τονίζοντας ότι τώρα οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται με «φτωχοποίηση» των πολιτών.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση εργασίας

Τι είπαν Βέττα, Νοτοπούλου και Κουντουρά

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλλιόπη Βέττα τόνισε τη σημασία που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στον τουρισμό. «Ο τουρισμός πρέπει να είναι βιώσιμος, που σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον, ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις και σεβασμός στους εργαζόμενους». «Θα είμαστε δίπλα σας», πρόσθεσε.

Η πρώην τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε ότι «εγγυόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σας σε όλα τα δίκαια αιτήματα, πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί περισσότερο για να τα πετύχουμε».

Η ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πεδίο του τουρισμού, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού, πόσο παραγωγικό υπουργείο είναι, πόσα μεγέθη εξαρτώνται από αυτόν». Είπε ότι επί θητείας της στο υπουργείο επί ΣΥΡΙΖΑ «είχαμε μια τουριστική στρατηγική που απέδωσε τα μέγιστα» και πως όταν έφυγε και πήγε στην ευρωβουλή «είχαμε σπάσει όλα τα ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις» ενώ, όπως είπε, υπήρξε και έκρηξη επενδύσεων στον τομέα. «Ο τουρισμός είναι πολλαπλασιαστής εσόδων» υπογράμμισε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΣΕΤΕ – Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η FEDHATTA – Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, η ΕΠΕΣΤ – Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, η ΕΛΙΜΕ – Ένωση Λιμένων Ελλάδος, η ΣΕΕΝ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η HAPCO & DES – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, η ΠΟΞΕΝ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, η ΣΤΕΕΑΕ – Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος, η ΓΕΠΟΕΤ – Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού και η ΣΕΤΕΥΔΑ – Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής.

Related posts

Βορίδης: Τέλη Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

banks

Χαρίτσης: Δίνουμε μια υπόσχεση: Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Τελικά θα αποδοθεί Δικαιοσύνη

banks1

Τέλος στα fake news στο διαδίκτυο – «Δεν θα επιτρέψουμε σε ανεύθυνες ομάδες να αναστατώσουν την κοινωνία»

banks

Αϊτή – Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 100 χιλιάδων ευρώ μετά τον φονικό σεισμό

banks

Φάμελλος για αποχωρήσαντες: Ήταν λάθος η επιλογή τους, αδυνάτισε η αξιωματική αντιπολίτευση

banks1

Κυριάκος Μητσοτάκης – Επισκέφτηκε την Φώφη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό

banks