30.3 C
Athens
June 17, 2024
Image default
POLITICS

Παππάς: Μόνο 7 μικρές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης – «Ένεση» οικονομικής δημοκρατίας στα κονδύλια

«Παρόλο που το 93% της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, μόνο 7 από αυτές έχουν καταφέρει να πάρουν δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό φανερώνει ένα θεμελιακό λάθος στον σχεδιασμό του Ταμείου», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Economist.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν λύσεις για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, καλώντας όλους «να δούμε τις προτάσεις του ΕΕΑ, που συστήνει να αναπτυχθούν εργαλεία μικροπιστώσεων με διαβάθμιση εξασφαλίσεων, εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν μία ένεση οικονομικής δημοκρατίας στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο διαφορετικές στρατηγικές»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανέγνωσε απόσπασμα του σχεδίου Πισσαρίδη, το οποίο αναφέρει ότι «η κυριαρχία μονοπρόσωπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων (σ.σ.: στην ελληνική  αγορά) αποτελεί κυρίαρχο και προβληματικό χαρακτηριστικό, καθώς η παραγωγικότητα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι γενικά χαμηλή», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο που να υποστηρίζει αυτό το συμπέρασμα» και προσέθεσε ότι, σύμφωνα με τη Eurostat, «η ελληνική πραγματικότητα είναι αντίστοιχη της ευρωπαϊκής».

Παρατήρησε δε με έμφαση ότι «οι πολιτικές που απορρέουν από την κεντρική ιδέα του σχεδίου Πισσαρίδη κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία».

Κλείνοντας και με αφορμή την κατάθεση των οικονομικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε δύο διαφορετικές στρατηγικές: η μία που υποστηρίζει η ΝΔ λέει ‘δεν μειώνω έμμεσους φόρους και δεν επαναδιανέμω τα υπερπλεονάσματα’. Η άλλη, που εμείς υλοποιούμε, λέει ότι όταν η οικονομία υπεραποδίδει, κάνουμε ελαφρύνσεις εκεί όπου χρειάζεται».

Related posts

Το εξωφρενικό ρουσφέτι ερωτικής φύσεως που ζήτησαν στον Λοβέρδο

banks

Ηχηρή παρέμβαση Απόστολου Κακλαμάνη – Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ

banks1

Πάσχα 2021 : Ο Πανάγιος Τάφος, το Άγιο Φως και η πανδημία

banks

Θρασκιά: Σε πλήρη υποβάθμιση το «Παπανικολάου» – Έκλεισε ξανά η Γ’ ΜΕΘ λόγω έλλειψης γιατρών

banks

Ζητάμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τη Διακήρυξη των Αθηνών, λέει η Αυγέρη

banks1

Βορίδης: Αόριστος ο χρόνος αναστολής για ανεμβολίαστους – Τον Οκτώβριο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση

banks