20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
POLITICS

Επίθεση Κασσελάκη στο iefimerida για τα περί «εντυπωσιοθηρίας» της Αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ο χαρακτηρισμός της κοινής πρωτοβουλίας πέντε κομμάτων της Αντιπολίτευσης για ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών ως «κίνηση εντυπωσιοθηρίας από την Αντιπολίτευση» από το iefimerida.gr, εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, που εξαπολύει νέα ευθεία επίθεση μιλώντας για εξαγορασμένη δημοσιογραφία.

«»Αντικειμενική δημοσιογραφία» είναι να ονομάζεις »εντυπωσιοθηρία» το αίτημα της αντιπολίτευσης να έρθουν οι εισαγγελείς να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (όπως προβλέπεται από το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής) και να δώσουν στα μέλη της το Πόρισμα της αρχειοθέτησης και το σύνολο της δικογραφίας» είναι το ειρωνικό σχόλιο σε ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Για να λύσει δε κάθε απορία για τι ακριβώς εννοεί προσθέτει: «Αλλά αυτή τη δημοσιογραφία σού «αγοράζει» το βεβιασμένο σπρώξιμο μιας άκρως επιζήμιας προς τον πολίτη συμφωνίας για την Attica Bank, σε ιδιώτες που ελέγχουν το iEfimerida συν δύο τηλεοπτικά κανάλια συν κατασκευαστική εταιρεία που κάνει έργα με το Δημόσιο. Όπως αυτή τη δημοσιογραφία σού «αγοράζει» το σβήσιμο των χρεών σου, αν είσαι το Πρώτο Θέμα».

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «δραματικό καθεστώς» που «έχει τον τρόπο να εξαγοράζει δικαιοσύνη, ενημέρωση, συνειδήσεις – τον τρόπο να εξαϋλώνει τη δημοκρατία» ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «δυστυχώς, αυτό που ζει η πατρίδα μας δεν είναι ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι banana republic».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Μία μέρα μετά την αρχειοθέτηση ενός σκανδάλου που σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ρίξει την κυβέρνηση, η πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης βαπτίζεται από το iEfimerida, ένα από τα μεγαλύτερα «ενημερωτικά» site στην Ελλάδα, ως «εντυπωσιοθηρία».

«Αντικειμενική δημοσιογραφία»… pic.twitter.com/oGEJ2dR4zj

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 31, 2024

Related posts

Ναύπλιο: Πειθαρχική διαδικασία για τον δήμαρχο που άφηνε περιττώματα στην εξώπορτα του αντιπάλου του

banks1

Μητσοτάκης: Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος

banks

Πεκίνο: Συναυλία για τα 50 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα

banks

Με πατερίτσα η Μαρέβα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Τι συνέβη στη σύζυγο του Πρωθυπουργού

banks

Σοφιανός για μη κρατικά πανεπιστήμια: Ανάλογα με το πορτοφόλι σου θα ψωνίζεις πτυχίο

banks

Χαρίτσης για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – «Όπισθεν ολοταχώς, με περισσότερη φυλακή»

banks1