24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
MARKETS

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη στην Wall Street

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη στην Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα (7/6) στην Wall Street. Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έδειξαν μια εύρωστη οικονομία, αλλά προκάλεσαν ανησυχίες ότι η Federal Reserve ίσως περιμένει περισσότερο για να μειώσει τα επιτόκια απ’ ό,τι ήλπιζαν πολλοί επενδυτές.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περίπου 272.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, πολύ περισσότερες από τις 185.000, που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 4%.

Ο S&P 500 διολίσθησε αμέσως μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν καθώς οι traders περιόρισαν τα στοιχήματα για μία ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ο δείκτης ανέκαμψε και σημείωσε νέο ρεκόρ εντός της ημέρας, καθώς οι επενδυτές παρατήρησαν ότι τα δεδομένα αναδεικνύουν την οικονομική υγεία των ΗΠΑ.

Οι traders βλέπουν πλέον μια πιθανότητα 56% για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα και τη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για τα επιτόκια.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,11% στις 5.346,99 μονάδες, αφού έφθασε σε ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό νωρίτερα. Ο Dow Jones διολίσθησε κατά 87 μονάδες στις 38.798,99 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,23% στις 17.133,13 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν με κέρδη την εβδομάδα. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,29%, ο S&P 500 κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,32% και ο Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 2,38%.

Σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική εβδομάδα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου. Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε οριακά κατά 2 σεντς στα 75,53 δολάρια, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent διολίσθησε κατά 25 σεντς για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,62 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI έχασε 1,9% και το Brent 1,8% στην τρίτη συναπτή εβδομάδα απωλειών.

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα περίπου ενός μήνα έκλεισε η τιμή του χρυσού. Ο χρυσός spot υποχώρησε κατά 3% στα 2.304,54 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα futures του πολύτιμου μετάλλου έχασαν 2,8% κατρακυλώντας στα 2.325 δολάρια. Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός έχασε περίπου 1% στην τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στους «μετασεισμούς» της SVB

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ο Stoxx 600 επέκτεινε το ιστορικό υψηλό του

banks

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

banks

Νέο ράλι στη Wall Street- 300 μονάδες κέρδισε ο Dow

banks

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Απώλειες στις… λειψές ασιατικές αγορές, παρά τα ενθαρρυντικά μάκρο

banks