20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Η προσοχή στρέφεται στον πληθωρισμό

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Η προσοχή στρέφεται στον πληθωρισμό

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα (12/8), ολοκληρώνοντας μία συνεδρίαση με πολλά σκαμπανεβάσματα, εν αναμονή των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,36% στις 39.357,01 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,03%, στις 5.345,61 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,22% στις 16.782,57 μονάδες. Οι μετοχές της Nvidia ενισχύθηκαν κατά 4,08%, συμβάλοντας στην άνοδο του Nasdaq.

Η επικείμενη δέσμη στοιχείων για τον πληθωρισμό είναι σημαντική για τις αγορές, που παραμένουν νευρικές μετά την αυξημένη μεταβλητότητα. Η έκθεση της Τετάρτης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου θα είναι ένα καίριο «σήμα» για το αν η οικονομία παραμένει υγιής ή αν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά την αδύναμη έκθεση του Ιουλίου για τις μισθοδοσίες, η οποία συνέβαλε στο πρόσφατο sell-off.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 5 Αυγούστου, όταν ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 8,5% από την κορυφή του (εντός του εύρους μιας φυσιολογικής/υγιούς υποχώρησης 5-10%), τέθηκε ένα βραχυπρόθεσμο χαμηλό και (διατηρήθηκαν) σημαντικά τεχνικά επίπεδα στήριξης», έγραψε, τη Δευτέρα, η Lori Calvasina, της RBC Capital Markets. «Παραμένουμε σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι ασταθείς συνθήκες για λίγο ακόμη και δεν αποκλείουμε νέες ανησυχίες για την ανάπτυξη, εάν οι ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων συνεχίσουν να απογοητεύουν» σημείωσε.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα ελαφρώς χαμηλότερα, έχοντας ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που παρατηρήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού του Ιουλίου που ανακοινώνεται την Τρίτη και τον δείκτη τιμών καταναλωτή που αναμένεται την Τετάρτη. Οι λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Άνοδος για το πετρέλαιο λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Υψηλότερα έκλεισε τη Δευτέρα, το πετρέλαιο, καθώς οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή, εν αναμονή μιας ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, ενισχύθηκε κατά 4,19% στα 80,06 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent, παραδόσεως Οκτωβρίου, κέρδισε 3,31%, κλείνοντας στα 82,30 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα #νευρικότητα

Related posts

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

banks

Νέο sell-off στη Wall Street λόγω Fed

banks

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

banks

Ανθεκτικές οι ευρωαγορές απέναντι στις γεωπολιτικές εντάσεις

banks

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τον S&P 500

banks

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές παρά το ράλι στις ΗΠΑ

banks