20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Σε νέο ρεκόρ ο Dow

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Σε νέο ρεκόρ ο Dow

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Δευτέρας (16/9) στη Wall Street, με τον Dow Jones να φτάνει σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την πολυσυζητημένη συνεδρίαση της Fed, όπου αναμένεται μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2020.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,55% στις 41.622,14 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 5.634,36 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε απώλειες 0,51% στις 17.594,32 μονάδες.

Η μετοχή της Apple έχασε 2,78% αφού αναλυτές, μεταξύ άλλων, από την Bank of America και τη JPMorgan, σημείωσαν ότι οι χρόνοι αποστολής για το νέο iPhone θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μικρότερη ζήτηση.

Η Nvidia, η οποία την περασμένη εβδομάδα ήταν οδηγός της ανάκαμψης, έκλεισε 1,95% χαμηλότερα, σε μία κίνηση κατοχύρωσης κερδών. Η Broadcom υποχώρησε κατά 2,19%, ενώ η KLA και η Marvell Technology έχασαν 2,01% και 1,45% αντίστοιχα.

Ο S&P 500 απέχει περίπου 1% από το ρεκόρ του Ιουλίου και θα μπορούσε να σημειώσει ένα νέο ιστορικό υψηλό αυτή την εβδομάδα. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα σε έναν ιστορικά αδύναμο μήνα, οι τρεις βασικοί δείκτες των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα στα πράσινα, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κλείνουν την καλύτερη εβδομάδα του 2024.

Η συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη και αναμένεται πως η Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια. Μια μείωση, αυτήν τη στιγμή, θα αποτελούσε μια κίνηση κομβικής σημασίας, καθώς πολλοί επενδυτές ελπίζουν στη μείωση του κόστους δανεισμού για τις εταιρείες και τη βελτίωση των κερδών.

Το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας, σήμερα, διαμορφώνεται στο 5,25% έως 5,5%. Η αγορά, αυτήν τη στιγμή, «δίνει» πιθανότητα 59% στη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group που μετρά τα δεδομένα των προθεσμιακών συμβολαίων Fed Fund.

Σημαντική άνοδος για το πετρέλαιο λόγω του τυφώνα Francine

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς ο αντίκτυπος του τυφώνα Francine στην παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση.

Σχεδόν το ένα πέμπτο της παραγωγής αργού πετρελαίου και το 28% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει διακοπεί, λόγω του τυφώνα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, παραδόσεως Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο 2,1% στα 70,09  δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου για το Brent έκλεισε 1,59% υψηλότερα, στα 72,75 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα #ΡΕΚΟΡ #επιτόκια #FED #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ_FED

Related posts

Σε υψηλό δύο ετών ο τεχνολογικός δείκτης των ευρωαγορών

banks

Επεκτείνουν τις απώλειές τους οι ευρωαγορές στη σκιά φόβων ύφεσης

banks

Sell off στη Wall Street με τραπεζικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα

banks

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Οι ασιατικές αγορές συντονίστηκαν με τη «βουτιά» της Wall Street

banks

Η Fed παρέσυρε σε αρνητικό έδαφος τις ασιατικές αγορές

banks