23.1 C
Athens
October 9, 2024
Image default
MARKETS

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street- «Βαρίδια» πετρέλαιο και ομόλογα

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street- «Βαρίδια» πετρέλαιο και ομόλογα

Οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά τη Δευτέρα (7/10) στη Wall Street, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και οι υψηλότερες αποδόσεις του δεκαετούς κρατικού ομολόγου επιβάρυναν το κλίμα της αγοράς.

Ο Dow Jones σημείωσε συγκεκριμένα απώλειες 0,94% στις 41.954,24 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,98% στις 5.694,85 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κινήθηκε πτωτικά 1,17 % στις 17.926,04μονάδες.

Η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυξάνει τις πιέσεις στις μετοχές. Η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά σχεδόν 3 μονάδες βάσης στο 4,008%. Η απόδοση πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα του 4% από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με αναλυτές, η προηγούμενη εβδομάδα σώθηκε ουσιαστικά χάρη στην έκθεση για την εργασία που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (4/10), της οποίας τα στοιχεία ήταν αρκετά καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ωστόσο το επενδυτικό κλίμα παραμένει αβέβαιο. Επομένως, η μεταβλητότητα της αγοράς ενδέχεται να παραμείνει αυξημένη τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, οι ενεργειακές μετοχές, με άνοδο περίπου 0,4%, ήταν ο μόνος κλάδος του S&P 500 που έκλεισε σε θετικό έδαφος. Οι τομείς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας ήταν μεταξύ των χαμένων της ημέρας, αμφότεροι με πτώση περίπου 2%.

Πώς κινήθηκε το πετρέλαιο 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 3% τη Δευτέρα, με το μπρεντ να ξεπερνά τα 80 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, καθώς ο αυξημένος κίνδυνος ενός πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής ώθησε τους επενδυτές να βγουν από τις αρνητικές θέσεις ρεκόρ που είχαν συσσωρευτεί τον περασμένο μήνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 2,82 δολάρια ή 3,6%, στα 80,87 δολάρια ανά βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 2,75 δολάρια ή 3,6% στα 77,13 δολάρια ανά βαρέλι.

#Wall_Street #Nasdaq #Dow_Jones #S&P

Related posts

Οι τρεις παράγοντες που αποτελούν απειλή για τις αγορές

banks

Οι ευρωαγορές κλείνουν σε υψηλό ρεκόρ εξαιτίας των θετικών μάκρο

banks

Επιτόκια και ομόλογα «πλήγωσαν» την Wall Street

banks

Σε ιστορικό υψηλό ο Nikkei-Έριξε το «φράγμα» των 39.000 μονάδων

banks

Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

banks

Wall Street: Ήπια άνοδος μετά το «δειλό» ξεκίνημα του τριμήνου

banks