20.8 C
Athens
September 23, 2024
Image default
WORLD

Χεζμπολάχ: Εισήλθαμε σε μια “ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος” λογαριασμών με το Ισραήλ

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ δήλωσε πως η οργάνωση έχει εισέλθει σε μια νέα φάση στη μάχη της με το Ισραήλ, την οποία περιέγραψε ως μια “ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος” λογαριασμών, σε σχόλια που έκανε σήμερα, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός ανώτερου διοικητή που σκοτώθηκε σε ένα ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς χαιρέτισε σήμερα “τη γενναιότητα” της Χεζμπολάχ, η οποία συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ παρά τα πλήγματα που έχει καταφέρει ο ισραηλινός στρατός στη λιβανική οργάνωση.

“Η Χαμάς χαιρετίζει τους μαχητές της αντίστασης στον Λίβανο για τη μάχη και το θάρρος τους μπροστά στη σιωνιστική πολεμική μηχανή και για την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να πολεμούν για να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό (…) στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη”, επισημαίνει η Χαμάς σε ένα δελτίο Τύπου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ εκτιμά ότι η λιβανική Χεζμπολάχ τελεί υπό όλο και αυξανόμενη πίεση από τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ. Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Γκάλαντ είπε ότι η Χεζμπολάχ νιώθει τώρα σαν να την καταδιώκουν.

Ο Γκάλαντ είπε επίσης ότι οι επιθέσεις του Ισραήλλ θα συνεχιστούν εωσότου η χώρα μπορέσει να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι των πόλεων στο βόρειο Ισραήλ θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τόνισε ότι αυτός είναι ο στόχος και η αποστολή και το Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να το επιτύχει αυτό.
 

Related posts

ΗΠΑ: Η FTC κάνει ποινικά κολάσιμη για εταιρείες την πλαστοπροσωπία μέσω τεχνητής νοημοσύνης

banks

Η νέα γραμμή της Μελόνι για το μεταναστευτικό

banks

Fed: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

banks

Ο Ο ΟΠΕΚ+ παρατείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τον Ιούνιο

banks

Λιθουανία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίπτει ρωσικά drones εντός του εναερίου χώρου των βαλτικών κρατών

banks

ΗΠΑ: Η Χάρις κατηγορεί τον Τραμπ για τον θάνατο μιας 28χρονης λόγω του νόμου των αμβλώσεων

banks