22 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στην Wall Street αναμένοντας την ομιλία του Πάουελ

Άνοδος στην Wall Street αναμένοντας την ομιλία του Πάουελ

Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν άνοδο την Πέμπτη (22/8), καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones αυτή την ώρα κινείται ανοδικά σε ποσοστό 0,29% στις 41.010 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 βρίσκεται σε θετικό έδαφος στο +0,36% και τις 5.641 μονάδες όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που προσθέτει 0,43% στις 17.995 μονάδες.

Η εταιρεία λογισμικού Snowflake σημείωσε πτώση άνω του 9%, ακόμη και αφού ξεπέρασε τις τριμηνιαίες προσδοκίες και αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις της για τα έσοδα από προϊόντα για το σύνολο του έτους. Ακόμη και η Urban Outfitters διολίσθησε άνω του 10% αφού οι πωλήσεις του καταστήματος λιανικής πώλησης το δεύτερο τρίμηνο απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται ανοδικάστο 3.827%, ενώ του 2ετούς μειώνεται στο 3.976%.

Γενικότερα, οι traders στρέφουν την προσοχή τους στην αναμενόμενη ομιλία του Powell στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή, ελπίζοντας σε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πολιτική των επιτοκίων. Οι traders τιμολογούν επί του παρόντος 100% πιθανότητα μείωσης του κόστους δανεισμού τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, αλλά διχάζονται όσον αφορά το πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση.

«Η αστάθεια του περασμένου μήνα υποχώρησε καθώς οι μακροοικονομικοί φόβοι υποχωρούν και οι προσδοκίες επανήλθαν. Ο επόμενος καταλύτης για τις αγορές είναι τα στοιχεία της Fed… αυτό πιθανότατα οδηγεί σε μια προσέγγιση αναμονής μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε ο Mark Hackett, επικεφαλής επενδυτικής έρευνας στη Nationwide.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Wall Street δεν ξαφνιάστηκε από το περιεχόμενο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, με τους επενδυτές να παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι πως η ώρα της αντιστροφής της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα πλησιάζει όλο και περισσότερο.

 

#Wall_Street #μετοχές #ΗΠΑ #δείκτες #επιτόκια

Related posts

Στο κόκκινο η Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

banks

«Τραντάζεται» η Wall Street μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

banks

Ανακάμπτουν επιπλέον οι ευρωαγορές, παρά την καθίζηση της Novo Nordisk

banks

Επιστροφή στη… δράση με μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές

banks

Η χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου εξαμήνου για τον S&P 500

banks

Στάση…αναμονής στη Wall Street περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks