28.2 C
Athens
October 4, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στις ευρωαγορές περιμένοντας στοιχεία των ΗΠΑ-Πτώση 7,5% η Maersk

Άνοδος στις ευρωαγορές περιμένοντας στοιχεία των ΗΠΑ-Πτώση 7,5% η Maersk

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκινούν υψηλότερα την συνεδρίαση της Παρασκευής (3/10), καθώς οι έμποροι συνεχίζουν να παρακολουθούν την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και προσβλέπουν στην τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 517.74 μονάδες στο άνοιγμα των συναλλαγών, με τους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια να διαφέρουν.

O γερμανικός DAX ενισχύεται 0,20% στις 19,044.35 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,69% στις 7,529.04 μονάδες, και ο βρετανικός FTSE ανεβαίνει κατά 0,09% στις 7,529.04.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,38% στις 33,185.00 μονάδες, στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ανεβαίνει 0,29% στις 11,650.000 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 ακολουθεί την ίδια πορεία αφού ενισχύεται κατά 0,09% στις 6,675.81 μονάδες.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου προσέθεσαν 0,74%, συνεχίζοντας το ράλι τους λόγω των ανησυχιών για τον περιορισμό της προσφοράς, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρότεινε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν. Στον αντίποδα, οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υποχώρησαν κατά 0,44%.

Οι μετοχές του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού Moller-Maersk σημείωσαν πτώση 7,5%, αφού οι λιμενεργάτες των ΗΠΑ και η United States Maritime Alliance συμφώνησαν την Πέμπτη σε μια προσωρινή συμφωνία για τους μισθούς, τερματίζοντας την τριήμερη απεργία τους και χαλαρώνοντας τις πιέσεις στον κλάδο. Η ελβετική εταιρεία logistics Kuehne+Nagel υποχώρησε επίσης κατά 1,8%.

Οι επενδυτές προσβλέπουν την Παρασκευή στην έκθεση μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου, με τα αμερικανικά futures να μεταβάλλονται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν μεικτά την Παρασκευή, μετά τις απώλειες της Πέμπτης στη Wall Street, με τις ανησυχίες για τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να κρατούν τους επενδυτές σε εγρήγορση.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ επέκτεινε το ράλι του, ωστόσο, χάρη στο πρόγραμμα τόνωσης της Κίνας, με τις αγορές στην ηπειρωτική χώρα να παραμένουν κλειστές για τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας.

Πίσω στην Ευρώπη, τα κέρδη έρχονται την Παρασκευή από τη βρετανική αλυσίδα παμπ J D Wetherspoon, ενώ η Γαλλία δημοσιεύει τα στοιχεία για τη βιομηχανική της παραγωγή και το Ηνωμένο Βασίλειο εκτυπώνει στοιχεία για τις κατασκευές.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #Μέση_Ανατολή #Ιράν

Related posts

Τραπεζική «βουτιά» 7% στις ευρωαγορές

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» τα επιτόκια

banks

Το βρετανικό ΑΕΠ έδωσε ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές, «χωνεύοντας» Fed και πληθωρισμό

banks

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν στα «κόκκινα» τη Wall Street

banks

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

banks