23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν στα «κόκκινα» τη Wall Street

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν στα «κόκκινα» τη Wall Street

Οι μετοχές της Wall Street υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τρίτη (5/3), καθώς η απότομη πτώση των μεγάλων τεχνολογικών ονομάτων, όπως η Apple, παρέσυραν την ευρύτερη αγορά.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 1,65% και έκλεισε στις 15,939.59 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 διολίσθησε 1,02% στις 5,078.66 μονάδες και ο βιομηχανικός Dow Jones έπεσε κατά 1,04% μονάδες στις 38,585.19 μονάδες. 

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «βαρίδι» για τον τεχνολογικό κλάδο αποτέλεσε η μετοχή της Apple (-3%), καθώς η «βουτιά» των πωλήσεων στην Κίνα τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 ήρθε να προστεθεί στο πρόστιμο ύψους 2 δισ. που επέβαλαν στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Αρκετές άλλες τεχνολογικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης των Tesla, Netflix και Microsoft σημείωσαν απώλειες άνω του 3%.

Πέρα από την τεχνολογία, η Target σημείωσε άλμα άνω του 11% μετά τα κέρδη του τριμήνου των διακοπών που ήταν ισχυρότερα από τις προβλέψεις της Wall Street. Η AeroVironment σημείωσε άνοδο άνω του 27% μετά την καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση και τις προοπτικές της αμυντικής εταιρείας.

Γενικότερα, οι κινήσεις της Τρίτης έρχονται καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» το πρόσφατο ράλι της αγοράς σε υψηλά όλων των εποχών, το οποίο τροφοδοτήθηκε από την αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, όπου παρά τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, οι τρεις βασικοί μέσοι όροι είναι σταθερά υψηλότεροι από την αρχή του έτους.

Το Bitcoin ήταν το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο που σημείωσε ρεκόρ, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό την Τρίτη. Ωστόσο, το ψηφιακό νόμισμα κινήθηκε γρήγορα στο κόκκινο αφού ξεπέρασε την κορυφή για πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

Δεύτερη ημέρα απωλειών και για το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 1% την Τρίτη με φόντο τον προβληματισμό γύρω από τους φιλόδοξους στόχους που ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αυτό το έτος.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 59 cents ή σχεδόν 0,8% και έκλεισε στα 78,15 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο υποχώρησε 1,5% τη Δευτέρα. 

Το Brent Μαΐου στο μεταξύ, υποχώρησε κατά 76 cents ή 0,9% στα 82,04 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Τη Δευτέρα έχασε επίσης 0,9%.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε οικονομική ανάπτυξη περίπου 5% για το 2024. Αν και ο στόχος αυτός είναι παρόμοιος με τον στόχο του 2023 και κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, η έλλειψη μέτρων τόνωσης για την ενίσχυση της οικονομίας απογοήτευσε τους επενδυτές. 

«Ο στόχος για την ανάπτυξη είναι εντάξει, αλλά αυτό που λείπει είναι πώς θα το πετύχουν αυτό – το είδος της τόνωσης δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν», σχολίασε ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo στο Reuters. 

#Apple #Wall_Street #μετοχές #δείκτες #χρηματιστήριο #ΗΠΑ

Related posts

Η χειρότερη μέρα σε «βάθος» 8 μηνών για το Nasdaq

banks

Σε χαμηλό επτά μηνών το άνοιγμα των ευρωαγορών-Νευρικότητα λόγω Πάουελ

banks

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές με «βαρίδια» τα μακροοικονομικά στοιχεία

banks

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- «Αγχώνουν» Fed και μάκρο

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Συνεχίζεται το ράλι στο Τόκιο

banks