23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» τα επιτόκια

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» τα επιτόκια

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (18/9), καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα αποφάσεων κεντρικών τραπεζών.

Στις ΗΠΑ, η απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά. Σημασία θα δώσουν και στις ανακοινώσεις, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη στάση της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με τον πληθωρισμό.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της από τη συνεδρίαση πολιτικής της 5ης Σεπτεμβρίου την Τρίτη και την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ολοκληρώσει τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της.

Επίσης, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το βασικό επιτόκιο δανεισμού την Παρασκευή.

Στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, μια 10η συνεχόμενη αύξηση, ανεβάζοντας το βασικό της επιτόκιο στο υψηλό ρεκόρ του 4%.

Τα στελέχη της, πάντως, αναφέρουν ότι υπάρχουν αυξημένες οι πιθανότητες να μην χρειασθούν πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,49% στις 459,64 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,43% στις 15.829,75 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,75% στις 7.323,15 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,02% στις 7.709,33 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,21% στις 28.828 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 πέφτει 0,05% στις 9.545,13 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,15% στις 6.211,78 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές-Τα βλέμματα στο Νταβός

    banks

    Δεύτερη μέρα απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Ευρωαγορές: Ισχυρές απώλειες στο τέλος της εβδομάδας-Βουτιά 8% η Ocado

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Διατηρείται το αρνητικό μομέντουμ στις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Ήπια κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Εκμεταλλεύονται μομέντουμ και… Fed

    banks