27 C
Athens
June 23, 2024
Image default
WORLD

Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες στη δίκη για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς – Κινδυνεύει με φυλάκιση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 01.25

Ένοχο κήρυξαν τον τέως (και εκ νέου υποψήφιο) πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι ένορκοι δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και για τις 34 κατηγορίες στη δίκη για την υπόθεση του χρηματισμού της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα εκείνη να μην μιλήσει για τη σχέση της μαζί του τη δεκαετία του 2000.

Μετά από διαβούλευση δύο ημερών, οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτείτο ομοφωνία.

Η ετυμηγορία βυθίζει τις ΗΠΑ σε “αχαρτογράφητα ύδατα” ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όταν ο Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, αναμένεται να αντιμετωπίσει ξανά, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ, 77 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν και άλλοι καταδικασθέντες για παρόμοια αδικήματα συχνά λαμβάνουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή αναστολή.

Πιθανή φυλάκιση δεν τον εμποδίζει νομικά να διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Τραμπ: Είμαι αθώος, η πραγματική ετυμηγορία στις 5 Νοεμβρίου

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Τραμπ ανέφερε: “Πρόκειται για αίσχος.Είμαι αθώος, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τέλος.

Η πραγματική ετυμηγορία θα είναι εκείνη της 5ης Νοεμβρίου”, συμπλήρωσε.

Ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός αξιωματούχος των ΗΠΑ, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (κάτω σώμα του Κογκρέσου), Μάικ Τζόνσον, υπερσυντηρητικός Ρεπουμπλικανός, σε δηλώσεις του, υπερασπίστηκε τον Τραμπ.

“Είναι αθώος, θα ασκήσει έφεση και σίγουρα θα δικαιωθεί”, τόνισε.

“Πρόκειται για ημέρα ντροπής για την αμερικανική ιστορία”, συμπλήρωσε.

Εκστρατεία Μπάιντεν: “Κατάδικος εγκληματίας” ο Τραμπ, να ηττηθεί στην κάλπη

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Τραμπ “καταδικασμένο εγκληματία” μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι αποδείχθηκε ότι “κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου”.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας Μάικλ Τάιλερ είπε ότι ο Τραμπ παραμένει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και είπε: “Υπάρχει ακόμη μόνο ένας τρόπος να κρατηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ μακριά από το Οβάλ Γραφείο: η κάλπη”.

Related posts

Ρωσία: Στη λίστα “τρομοκρατών και εξτρεμιστών” η σκηνοθέτιδα Ζένια Μπερκόβιτς και η θεατρική συγγραφέας Σβετλάνα Πετριτσούκ

banks

Βρετανία: Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει την πώληση τσιγάρων στην επόμενη γενιά

banks

Η Ιταλία εξετάζει πώληση του 8% της Monte dei Paschi μέσα στον Οκτώβριο

banks

Φιλιππίνες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση κατά την κυριακάτικη λειτουργία στο Μαράουι

banks

Η ΕΕ περιορίζει την πολιτική διαφήμιση στο διαδίκτυο

banks

Υπουργός Γκάντζ κατά Νετανιάχου: Να αποσύρει σχόλιο ότι οι αντιπολιτευτικές διαμαρτυρίες διευκόλυναν τη Χαμάς

banks