16.6 C
Athens
May 7, 2024
Image default
WORLD

Υπουργός Γκάντζ κατά Νετανιάχου: Να αποσύρει σχόλιο ότι οι αντιπολιτευτικές διαμαρτυρίες διευκόλυναν τη Χαμάς

Υπουργός – μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ κάλεσε την Κυριακή τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακαλέσει ένα σχόλιο που φέρεται ότι έκανε σχετικά με την ανάγκη να ελεγχθεί εάν μια προπολεμική διαμαρτυρία εφέδρων του ισραηλινού στρατού ώθησε τη Χαμάς να πραγματοποιήσει την επίθεσή της τον περασμένο μήνα.

Το Channel 12 του Ισραήλ και άλλα ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι ο Νετανιάχου είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να εξεταστεί εάν οι μήνες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένων εφέδρων που έλεγαν ότι δεν θα παρουσιάζονταν πλέον για τα τακτικά τους καθήκοντα, έδωσαν κίνητρο στη Χαμάς να πραγματοποιήσει στις 7 Οκτωβρίου την αιματηρή τρομοκρατική επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ, η οποία πυροδότησε τον τρέχοντα πόλεμο.

Ο Μπένι Γκαντζ, ο οποίος εντάχθηκε στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου ενώ ηγείτο κόμματος της αντιπολίτευσης ως μέρος μιας προσπάθειας συγκρότησης κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, είπε ότι ο Νετανιάχου πρέπει να ανακαλέσει το σχόλιό του.

“Η αποφυγή της ευθύνης και η ρίψη λάσπης την ώρα του πολέμου είναι ένα πλήγμα για τη χώρα”, έγραψε ο κ. Γκαντζ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

מעל 100% התייצבות למילואים והתגייסות יוצאת דופן של כל החברה הישראלית – הם התשובה המוחצת לכל אויבינו. התחמקות מאחריות והטלת רפש בעת מלחמה הם פגיעה במדינה. ראש הממשלה חייב לחזור בו מדבריו באופן חד וברור. אני מבקש לחזק שוב את כל המשרתים – מכל מקום. בזכותכם – אנחנו ננצח.

— בני גנץ – Benny Gantz (@gantzbe) November 5, 2023

Related posts

Καθυστέρηση στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Κίνα

banks

Γαλλία: 4 μήνες μετά τις μεγάλες ταραχές, η κυβέρνηση παρουσίασε δέσμη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων καταστάσεων

banks

Πάπας Φραγκίσκος για Μεσανατολικό: Λέμε όλοι μας “παύσατε πυρ”

banks

Ένας νεκρός από τον ρωσικό βομβαρδισμό στη Χερσώνα

banks

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα

banks

Ρωσικά ΜΜΕ: Οι μαχητές της Wagner κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στο Μπαχμούτ

banks