23.4 C
Athens
July 4, 2024
Image default
MARKETS

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- Κλειστές αγορές σε Βρετανία και ΗΠΑ

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές- Κλειστές αγορές σε Βρετανία και ΗΠΑ

Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισαν τη Δευτέρα (27/5) οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,28% στις 522,04 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς να τερματίζουν στο πράσινο. 

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 18.771,45 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,46% στις 8.132,49 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,74% στις 34.746,67 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 11.325,50 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κέρδισε 0,55% στις 6.938,14 μονάδες. 

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου παρέμειναν κλειστές λόγω τραπεζικής αργίας, ενώ στις ΗΠΑ οι αγορές είναι κλειστές λόγω του εορτασμού της Memorial Day.

Οι κινήσεις της Δευτέρας ήρθαν καθώς οι εικασίες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις επιτοκίων κυριαρχούν και πάλι στην επικαιρότητα. Τη Δευτέρα, δύο βασικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στήριξαν την προοπτική μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο. «Χάρη σε αυτήν την αποπληθωριστική διαδικασία, ο πληθωρισμός συγκλίνει προς τον στόχο του 2% με διατηρήσιμο τρόπο και επομένως είναι ώριμη η στιγμή, τον Ιούνιο, να χαλαρώσουμε τη νομισματική πολιτική και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια», δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Φίλιπ Λέιν δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times πως «αν δεν προκύψουν μεγάλες εκπλήξεις, σε αυτό το σημείο, υπάρχουν αρκετά δείγματα (σ.σ. βελτίωσης της κατάστασης) για να καταργήσουμε το ανώτατο επίπεδο περιορισμού».

Αυτό δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δράσει τον Ιούνιο -νωρίτερα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία συνήθως πρωτοστατεί στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές θα αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου στην Ευρωζώνη, τα οποία ανακοινώνονται την Παρασκευή.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #ΗΠΙΑ_ΑΝΟΔΟΣ

Related posts

«Μοιρασμένη» η εικόνα στη Wall Street-Στο επίκεντρο χρέος και Nvidia

banks

Η τεχνητή νοημοσύνη στέλνει τις αμερικανικές μετοχές σε τιμές ρεκόρ

banks

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές- Διευρύνθηκε το χαμηλό μήνα

banks

Πτώση στη Wall Street με sell of στις περιφερειακές τράπεζες

banks

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Το βάρος στις κεντρικές τράπεζες

banks