19.5 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές- Διευρύνθηκε το χαμηλό μήνα

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές- Διευρύνθηκε το χαμηλό μήνα

Σε ήπια πτωτικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης (16/8) στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,06% και έκλεισε στις 455,30 μονάδες. Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης ηγήθηκαν των σημερινών απωλειών, με πτώση περίπου 0,9%, ενώ οι μετοχές του λιανεμπορίου σημείωσαν άνοδο 0,9%. Υπενθυμίζεται ότι και χθες (15/8) ο Stoxx έκλεισε με απώλειες, φτάνοντας μάλιστα σε χαμηλό ενός μήνα, το οποίο επεκτάθηκε σήμερα.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 15.789,45 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε οριακά 0,03% στις 9.350,50 μονάδες. Στον αντίποδα, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,44% στις 7.356,88 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,10% στις 7.260,25 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,93% στις 28.169,96 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, αποκλιμάκωση του πληθωρισμού καταγράφηκε τον Ιούλιο στη Βρετανία, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να υποχωρεί στο 6,8% σε ετήσια βάση, έναντι 7,9% τον Ιούνιο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του πρακτορείου Reuters είχαν προβλέψει την αποκλιμάκωση στο 6,8%.

Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη για το δεύτερο τρίμηνο, που ανακοίνωσε η Eurostat, επιβεβαίωσαν το ρυθμό του 0,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και τη διαμόρφωση του δείκτη στο 0,6% σε ετήσια βάση.

Η επενδυτική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή της αποψινής ανακοίνωσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, τα οποία πρόκειται να ρίξουν περισσότερο «φως» στα σχέδια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • Stoxx 600
  • πληθωρισμός
  • Ευρωζώνη
  • Βρετανία

    Related posts

    Μεικτά πρόσημα στις… λειψές ασιατικές αγορές

    banks

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και επιτόκια περιόρισαν την άνοδο

    banks

    Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

    banks

    Ανάκαμψη στη Wall Street μετά τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης

    banks

    Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

    banks

    Ευρωαγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο γερμανικός DAX

    banks