27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση προτιμά την αντιπολίτευση του χαβαλέ

Στα διακυβεύματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

«Η ψήφος σε εμάς, δηλαδή τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, είναι ψήφος προς μια Ευρώπη που θα επιταχύνει τη διαδικασία ενοποίησης των κοινών εργαλείων αλληλεγγύης στην άμυνα, την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την υγεία. Γιατί για μένα το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, μαζί με μια στιβαρή εξωτερική πολιτική που περιφρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης, είναι το κλειδί για να έχουν οι ευρωπαϊκοί λαοί ευημερία τα επόμενα χρόνια», σημείωσε.

«Λέει ψέματα ο Μητσοτάκης για τη μείωση του ΦΠΑ»

«Έχετε μια αγωνία για το αν θα ψηφίσουμε τα νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας, όμως η δική μου αγωνία είναι άλλη: να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, η οποία διαρκώς χειροτερεύει. Εάν ο κ. Μητσοτάκης φέρει τον μειωμένο ΦΠΑ για τα βασικά αγαθά στα πρότυπα της Ισπανίας, θα το ψηφίσω. Εάν φέρει την πρόταση την οποία κατέθεσα ήδη για ενιαία αρχή καταναλωτή, θα την ψηφίσω. Δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος για τον προϋπολογισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση προτιμά την αντιπολίτευση του χαβαλέ. Έχει βολευτεί με την αντιπολίτευση του TikTok»

Και εξήγησε πως η κυβέρνηση «δεν την φέρνει, γιατί δεν θέλει ισχυρό καταναλωτικό κίνημα να βάζει εμπάργκο στις πολυεθνικές και στα συμφέροντα που κερδοσκοπούν στην Ελλάδα: 1,6 δισ. ευρώ είναι τα υπερκέρδη του προϋπολογισμού από τον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει να πάνε 500 εκατ. ευρώ στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη είναι ότι το κόστος είναι 2 δισ. ευρώ. Για να καταλάβετε το μέγεθος του ψέματος, στην Ισπανία το μέτρο κόστισε 2,2 δισ. ευρώ για 48 εκατομμύρια πληθυσμό και στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων θα κοστίσει το ίδιο;», αναρωτήθηκε σχετικά με την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα στο πεδίο της ακρίβειας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στείλτε μήνυμα στην ασυδοσία, με την επιλογή που πονάει περισσότερο τον Μητσοτάκη»

Ως προς τον πήχη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε: «Η προσπάθειά μας είναι να έχουμε μια πολύ μεγάλη άνοδο – και σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και από τις εθνικές του 2023. Και να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, διότι αυτό είναι το μεγάλο θέμα σήμερα».

Κάλεσε όσους πολίτες θέλουν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, «στην ασυδοσία, στην ατιμωρησία που υπάρχει, στην αλαζονεία που δείχνουν οι υπουργοί», να επιλέξουν τη «σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση. Αυτή η επιλογή είναι που πονάει την κυβέρνηση, που προτιμά την αντιπολίτευση του χαβαλέ. Έχει βολευτεί με την αντιπολίτευση του TikTok. Κατά την άποψή μου αυτό είναι το κλειδί: Να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση με επιλογή την αξιόπιστη, σοβαρή, προοδευτική αντιπολίτευση που θα μπορεί να γίνει και κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχω δεχτεί ανήθικες επιθέσεις και από Μητσοτάκη και από Κασσελάκη»

Απαντώντας στο δημοσιογραφικό σχόλιο για τη στάση των Μητσοτάκη και Κασσελάκη απέναντί του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μάλλον ξεχνάτε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που, με το Μέγαρο Μαξίμου, μου έστησε την ιστορία των υποκλοπών και αντί να ζητήσει συγγνώμη, πήγε μετά να με εμφανίσει και πράκτορα».

«Έχουμε δεχθεί ανήθικες επιθέσεις και από τους δύο. Προχθές, ο κ. Κασσελάκης είπε το αμίμητο: γιατί δεν έχω κάνει μήνυση στον κ. Μητσοτάκη. Όταν ήρθε πρώτη φορά και με είδε, με ρώτησε: ‘Γιατί δεν το έχεις κάνει;’΄και του απάντησα: ‘Μην ακούς τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη. Να σου πω ποιος είναι ο λόγος. Αν κάνω μήνυση στον πρωθυπουργό, απευθείας θα φύγει η δικογραφία και θα πάει στη Βουλή και η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα τον βγάλει λάδι, όπως έγινε και με τον κ. Καραμανλή όταν καταθέσαμε πρόταση για προανακριτική για τα Τέμπη βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα’».

Υποκλοπές: «Θα κινηθώ εναντίον οποιουδήποτε αρνείται να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ»

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΔΑΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε: «Θα κινηθώ εναντίον οποιουδήποτε αρνείται να εφαρμοστεί η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, η οποία λέει ότι πρέπει να μου δοθεί η τυπική αιτιολογία, προφανέστατα για να συνεχίσω τον νομικό μου αγώνα. Γιατί το αρνούνται; Διότι η τυπική δικαιολογία προφανώς είναι της πλάκας, αν υπάρχει. Η πραγματική λογική ήταν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και φοβούνται το ποινικό αποτέλεσμα. Εγώ, λοιπόν, θα συνεχίσω θεσμικά. Καταλαβαίνω ότι ένα παρακρατικό σύστημα προσπαθεί να θωρακιστεί νομικά απέναντι στον δρόμο που έχουμε ακολουθήσει. Τελειώνουν οι εκλογές την Κυριακή. Έχουμε μπροστά μας ακόμα πολλά βήματα».

Τέλος, μιλώντας για την πρόθεση της κυβέρνησης αναφορικά με την επιστολική ψήφο, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «θα δούμε πώς θα πάει η κατάσταση στις ευρωεκλογές και, αν όλα κινηθούν σωστά, θα βάλουμε και ρήτρες. Θα αλλάξουν και άλλα πράγματα. Είμαστε υπέρ, αλλά εμείς εγγυόμαστε. Η Νέα Δημοκρατία τι εγγυήθηκε; Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μιλά τώρα για μεταρρύθμιση στο υπουργείο Εσωτερικών, όντας το μόνο κράτος στην Ευρώπη των 27 στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ για την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων χιλιάδων εκλογέων του εξωτερικού;».

Related posts

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Ανακοινώθηκε το τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

banks

Όλες οι συμφωνίες και τα μνημόνια που υπογράφηκαν στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας

banks1

Γιαννούλης: Το 2,4% της Νέας Αριστεράς δεν αντιστοιχίζεται με τις 11 έδρες στη Βουλή

banks1

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης στη Χερσαία Ζώνη Λιμένων Ιτέας – Κίρρας

banks

Μετά τις κάλπες: Συντροφικά «μαχαιρώματα» ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς και «πόλεμος» φθοράς

banks1

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο

banks