14.9 C
Athens
May 6, 2024
Image default
POLITICS

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης στη Χερσαία Ζώνη Λιμένων Ιτέας – Κίρρας

Ξεκινάει η αποκατάσταση των πεζόδρομων που παρουσιάζουν φθορές στην Ιτέα αφού σύμφωνα με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εγκυμονούν κίνδυνοι για τους περαστικούς.

Ειδικότερα, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «Επισκευή Κρηπιδότοιχων στη Χερσαία Ζώνη Λιμένων Ιτέας – Κίρρας Λ.Τ. Φωκίδας» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 124.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων σε υφιστάμενους πεζόδρομους, που παρουσιάζουν έντονες φθορές και εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους.

Οι υφιστάμενοι κρηπιδότοιχοι έχουν επίσης υποστεί σημαντικές φθορές και θα επισκευαστούν.

Καθιζήσεις και ριζική αποδιοργάνωση

Συγκεκριμένα, οι εργασίες θα εκτελεστούν στην περιοχή Αγκάλης – Ευαγγελίστριας.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, η πλακόστρωση στο γωνιακό μέτωπο του παραλιακού πεζόδρομου, έχει υποστεί σημαντικές φθορές με καθιζήσεις και ριζική αποδιοργάνωση της επιφανειακής στρώσης των τοποθετημένων πλακών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 124.000 ευρώ και προχωρούμε στην υλοποίηση ενός ακόμη έργου στη Φωκίδα για την επισκευή πεζόδρομων και κρηπιδότοιχων στη χερσαία ζώνη λιμένων Ιτέας και Κίρρας».

Συνεργαζόμαστε με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις. Από το έργο αναβάθμισης του λιμένα Ιτέας, ως τις αναπλάσεις πεζόδρομων. Έργα, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και καθιστούν πιο ελκυστικό τον τόπο μας για κατοίκους και επισκέπτες».

Related posts

Συνάντηση Τατάρ – Γκουτέρες: Δεν έχει βρεθεί κοινό έδαφος για την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

banks1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον Βολοντίμιρ Ζελέσνκι

banks

Τουρκία: Μεσίστια η ελληνική σημαία στην πρεσβεία της Ελλάδας για την τραγωδία στα Τέμπη

banks

Μ. Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου και ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του έλληνα πρωθυπουργού

banks

Γεραπετρίτης – Γιατί πήγε στο γραφείο του Βελόπουλου – Τι συζήτησαν

banks

Οι τέσσερις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη

banks1