22 C
Athens
September 19, 2024
Image default
COMODITIES

Απώλειες για το πετρέλαιο ελέω αποθεμάτων και ζήτησης

Απώλειες για το πετρέλαιο ελέω αποθεμάτων και ζήτησης

Πτώση σχεδόν 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη (18/9) έπειτα από δύο συνεδριάσεις κερδών, αφού τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή και τον δυνητικά ανοδικό αντίκτυπο της μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,96 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν πηγές της αγοράς την Τρίτη, επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Αυξήθηκαν επίσης τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων.

Το μπρεντ καταγράφει ανάκαμψη από τότε που έπεσε κάτω από τα 70 δολάρια στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021 στις 10 Σεπτεμβρίου. Αντιμετωπίζει αντίσταση στα 75 δολάρια περίπου λόγω των αδύναμων παγκόσμιων περιθωρίων των διυλιστηρίων που σηματοδοτούν υποτονική ζήτηση, ανέφερε στο Reuters ο Όλε Χάνσεν της Saxo Bank.

Η Federal Reserve αναμένεται να κάνει την πρώτη της μείωση των επιτοκίων σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια αργότερα σήμερα, με τις αγορές να τιμολογούν με πιθανότητα 63% μια μείωση 50 μονάδων βάσης.

«Πιθανώς η αβεβαιότητα του μεγέθους της πιθανής μείωσης των επιτοκίων της Fed αργότερα σήμερα κρατά επίσης τους επενδυτές προσεκτικούς», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Τζιοβάνι Σταούνοβο.

Το πετρέλαιο βρήκε κάποια υποστήριξη από τους κινδύνους αυξημένης βίας στη Μέση Ανατολή που διαταράσσει τον εφοδιασμό αφού η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιτέθηκε στην μαχητική ομάδα με βομβητές φορτωμένους με εκρηκτικά στον Λίβανο. Η Χεζμπολάχ υποσχέθηκε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, ο στρατός του οποίου αρνήθηκε να σχολιάσει τις εκρήξεις.

Στον τομέα των αποθεμάτων, αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτίμησαν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 500.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος και βενζίνης αυξήθηκαν ελαφρά.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,93% στα 69,31 δολάρια το βαρέλι ενώ το μπρεντ χάνει 0,88% στα 73,05 δολάρια το βαρέλι.

Πέφτει και το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 1,257% στα 35,100 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,36% στα 2.601,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,12% στα 30,938 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,50% στα 4,2942 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,10% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1085 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,03% στο 1,3127 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,08% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8445 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #Λίρα #ευρώ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ

Related posts

Σε ανοδικό «μονοπάτι» το πετρέλαιο ελέω Ερυθράς Θάλασσας

banks

Ανακάμπτει αποφασιστικά από τις απώλειες το πετρέλαιο- Άνοδος σχεδόν 1%

banks

Ήπια ανοδικά με τα επιτόκια στο επίκεντρο το πετρέλαιο

banks

Η Αγκόλα είπε αντίο στον OPEC-Ο αντίκτυπος της αποχώρησής της

banks

ΟΠΕΚ και τυφώνας Άιντα «πιέζουν» το πετρέλαιο

banks

Συμφωνία στην ΕΕ για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο- Στα 60 δολάρια

banks