26.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και κινεζικά μέτρα στο επίκεντρο

Απώλειες στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και κινεζικά μέτρα στο επίκεντρο

Σε ήπια πτωτικό έδαφος και στενό εύρος τιμών κινούνται την Τρίτη (28/5) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα. Υποτονικές οι συναλλαγές, καθώς η Wall Street παρέμεινε κλειστή χθες (27/5) λόγω αργίας.

Οι περιφερειακές αγορές παρουσίασαν μία δυναμική τη Δευτέρα, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε περισσότερα μέτρα τόνωσης, αυτή τη φορά με στόχο την τοπική βιομηχανία παραγωγής τσιπ. Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας κατέγραψαν ισχυρή άνοδο την Τρίτη λόγω της αισιοδοξίας για περισσότερα μέτρα τόνωσης.

Συγκεκριμένα, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο τη στήριξη της τοπικής βιομηχανίας κατασκευής τσιπ, ειδικά εν μέσω αυστηρών κυρώσεων και δασμών από τις ΗΠΑ κατά της χώρας.

Τα εταιρικά μεγέθη ενίσχυσαν επίσης το κλίμα. Η Alibaba Health Information Technology, η οποία είναι μια ξεχωριστά εισηγμένη μονάδα του κολοσσού στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημείωσε «άλμα» πάνω από 12% με ώθηση από τα ισχυρά κέρδη για το έτος έως τις 31 Μαρτίου.

Νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, εν μέσω πιέσεων από τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια. Η μηνιαία μέτρηση του πληθωρισμού (δείκτης τιμών καταναλωτή) αναμένεται την Τετάρτη. Στοιχεία για τον πληθωρισμό ανακοινώνει και η Ιαπωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα και είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τα επιτόκια.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,08% στις 38.865,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX 200 κινείται χαμηλότερα κατά 0,17% στις 7.774,90 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,11% στις 3.120,62 μονάδες και ο Shenzhen Component χάνει 0,84% στις 9.427,77 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 2.721,72 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,07% στις 18.840 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Τα «γεράκια» έφεραν απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές… περιμένοντας Μπάιντεν και Σι

banks

Ο Πάουελ δίνει ώθηση στις ασιατικές μετοχές

banks

Wall Street : «Απώλειες» με «φόντο» πληθωρισμό-πρακτικά Fed

banks

Σαστισμένοι οι επενδυτές στη Wall Street-Πολλαπλά τα μέτωπα των πιέσεων

banks

Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από τον PCE

banks