Άλμα πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας κατέγραψε η Αραμπατζής Α.Ε. το 2025, μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 1997 στη χονδρική ειδών HoReCa και λιανεμπορίου, παρότι οι δύο κλάδοι «έτρεξαν» με διαφορετικές ταχύτητες ως προς τον τζίρο κατά το ίδιο έτος.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών για το 2025 ανήλθε σε 63,61 εκατ. ευρώ έναντι 57,19 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας έτσι αύξηση κατά 6,42 εκατ. ευρώ, η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό της τάξεως του 11,2%.
Έπειτα, το μικτό αποτέλεσμα για την κλειόμενη χρήση σκαρφάλωσε στα 9,01 εκατ. ευρώ έναντι 8,17 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων σκαρφάλωσε στα 4,2 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2024.

«Γκάζι» στα κέρδη
Άνοδος κατέγραψαν τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων από 3,64 εκατ. ευρώβ σε 4,36 εκατ. ευρώ το 2025, ενώ σε θετική τροχιά βρέθηκαν και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 3,27 εκατ. ευρώ έναντι 2,73 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, που ανέρχονται στα 8,9 εκατ. ευρώ, καλύπτουν το 79,74% των συνολικών της υποχρεώσεων, ενώ ο δείκτης ρευστότητας βρίσκεται στο 159,49%, αφού το κυκλοφορούν ενεργητικό φτάνει τα 17,71 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώδεις τα 11,10 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε η διοίκηση, η οικονομική κατάσταση της εταιρείας κρίνεται ικανοποιητική αλλά και κρίσιμη λόγω του γενικότερου οικονομικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά, δεδομένης της ενεργειακής κρίσης αλλά και των πληθωριστικών πιέσεων που επηρεάζουν μεγάλο μέρος των καταναλωτών και διαμορφώνουν νέα κριτήρια επιλογών.
Ενισχύθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα – Τι μέρισμα θα δώσει
Σημαντικά αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα από 913 χιλ. στην προηγούμενη χρήση σε 2,79 εκατ. ευρώ το 2025, ενώ τα έξοδα προσωπικού αυξήθηκαν ελαφρώς από τα 3,07 εκατ. ευρώ στα 3,23 εκατ. ευρώ, ενώ ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού έπεσε από τα 129 στα 127 άτομα.
Επισημαίνεται ότι η διοικητικό συμβούλιο της Αραμπατζής προτείνει στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διάθεση πρώτου μερίσματος ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Αραμπατζής: «Κλειδί» το λιανεμπόριο
Κατά τη διάρκεια του 2025, το οργανωμένο λιανεμπόριο κατέγραψε αύξηση 7,1% σύμφωνα με ανάλυση της NielsenIQ, ενώ μόνο οι πωλήσεις τροφίμων και ποτών αυξήθηκαν σε αξία κατά 6,8% σε σχέση με το 2024.
Αντίθετη όμως ήταν η εικόνα στην εστίαση. Εκεί, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου ανήλθε το 2025 σε 10,73 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 3,4% σε σχέση με το έτος 2024, όπου είχε ανέλθει σε 11,11 δισ. ευρώ.
Παρότι λοιπόν ο ένας από τους δύο πελατεακούς πυλώνεις της Αραμπατζής βρισκόταν υπό πίεση το 2025, η εταιρεία κατάφερε να πετύχει θετικά μεγέθη, και μάλιστα με ανάπτυξη μεγαλύτερη από αυτήν του λιανεμπορίου.


