30.3 C
Athens
June 17, 2024
Image default
WORLD

Αργεντινή: Ο Μιλέι υποσχέθηκε σημαντική μείωση φόρων, αν το Κογκρέσο εγκρίνει τα σχέδιά του

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι δήλωσε το Σάββατο ότι θα εφαρμόσει “σημαντική” μείωση της φορολογίας, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα εισηγηθεί η κυβέρνησή του για τη μείωση της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία.

Εν μέσω μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης με υψηλό πληθωρισμό, ο πρόεδρος επιθυμεί το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση των επενδύσεων.

“Η εθνική κυβέρνηση θα προωθήσει μια σημαντική μείωση των φόρων, ξεκινώντας από τον εθνικό φόρο, έναν φόρο στρέβλωσης της οικονομίας”, είπε ο Μιλέι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην επαρχία Κόρδοβα.

Ο Μιλέι ήλπιζε να είχε ήδη εγκριθεί το εκτεταμένο πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων και να υπογράψει μια συμφωνία με τους κυβερνήτες των περιφερειών της Αργεντινής αυτόν τον μήνα. Αυτή η προσπάθεια έχει σταματήσει από την αντίσταση στο Κογκρέσο, όπου ο ελευθεριακός πρόεδρος ελέγχει μόνο μια μειοψηφία εδρών.

Το μεταρρυθμιστικό του νομοσχέδιο, που εκτείνεται από σχέδια ιδιωτικοποίησης κρατικών οντοτήτων έως κινήσεις για την παροχή περισσότερων κινήτρων για τις επιχειρήσεις, πέρασε από το κάτω σώμα του κοινοβουλίου τη δεύτερη φορά που προτάθηκε και τώρα χρειάζεται έγκριση από τη Γερουσία. Πιθανότατα θα υποβληθεί σε περισσότερες αναθεωρήσεις πριν από την τελική ψηφοφορία.

Το πακέτο είναι το κλειδί για τα σχέδιά του για αναμόρφωση της οικονομίας της χώρας, που μάχεται με έναν πληθωρισμό κοντά στο 300% και χρόνια αυστηρών κεφαλαιακών ελέγχων να στρεβλώνουν το εμπόριο. Η οικονομία βυθίζεται επίσης στην ύφεση, ενώ έχουν θεσπιστεί σκληρά μέτρα λιτότητας.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, ο ελευθεριακός – αναρχοκαπιταλιστής πρόεδρος (που από πολλούς χαρακτηρίζεται και ακροδεξιός) δήλωσε ότι θα μειώσει τον φόρο στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, στις οποίες η Αργεντινή είναι παγκόσμιος ηγέτης.

Το νομοσχέδιο για τις “Βάσεις”, όπως το ονόμασε ο Μιλέι, εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εμπόδια στη Γερουσία, η οποία θα μπορούσε να το εγκρίνει με ορισμένες αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες.

Related posts

Ιράν: Νεοσύλλεκτος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε στρατιώτες

banks

Τζ. Μελόνι: Η ομάδα G7 δεν είναι οχυρό, προσφέρουμε αξίες

banks

Με τον ηγέτη της Χαμάς Χανίγε συναντήθηκε ο Χακάν Φιντάν

banks

Ελεύθερη η είσοδος στο Κόσοβο για τα οχήματα με σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας

banks

Ινδία: Ψηφίζουν ξανά σήμερα 111 εκατ. πολίτες σε οκτώ κρατίδια, με καύσωνα ρεκόρ

banks

Philips: Βουτιά άνω του 6% μετά τη συμφωνία για τις συσκεύες κατά της άπνοιας ύπνου

banks