22.2 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: «Βουτιά» για τον Nikkei – Δυναμώνει το γιεν

Ασιατικές αγορές: «Βουτιά» για τον Nikkei - Δυναμώνει το γιεν

Με μεικτά πρόσημα διεξήχθη η συνεδρίαση της Τρίτης (17/9) στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να υποχωρεί πάνω από 2%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης από την Federal Reserve.

Ο Nikkei υποχωρεί κατά 2,06% και ο Topix κινείται πτωτικά κατά 1,8%, καθώς το γιεν ενισχύθηκε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στα 140,40 έναντι του δολαρίου. Το ιαπωνικό νόμισμα είχε διαμορφωθεί στα 139,58 γεν προηγουμένως, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2023.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη μείωση των επιτοκίων από τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, οι αγορές είναι διχασμένες ως προς το μέγεθος της μείωσης από τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής που ξεκινά την Τρίτη.

Οι traders στην Ασία θα αναλύσουν επίσης τις εγχώριες εξαγωγές της Σιγκαπούρης για τον Αύγουστο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ μειώθηκαν κατά 4,7% από τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία συγκρίνονται με την πρόβλεψη του Reuters για ανάπτυξη 15% σε ετήσια βάση και πτώση 3,3% σε μηνιαία.

Τα οικονομικά στοιχεία της Τρίτης περιλαμβάνουν επίσης τις τιμές χονδρικής της Ινδίας για τον Αύγουστο, οι οποίες αναμένεται ότι έχουν σημειώσει άνοδο 1,85% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 2,04% του Ιουλίου.

Στους υπόλοιπους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,6%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,24%. Οι αγορές της Νότιας Κορέας, της ηπειρωτικής Κίνας και της Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #NIKKEI_225 #ιαπωνία

Related posts

Διευρύνεται το σερί των απωλειών στη Wall Street

banks

Τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

banks

Η Fed, ο Πάουελ και η Γέλεν «τρόμαξαν» τη Wall Street

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές αναμένοντας την ΕΚΤ-«Άλμα» 8% η ASML

banks

Πτώση στη Wall Street με sell of στις περιφερειακές τράπεζες

banks

Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

banks