16.4 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

Τέλος στο τριήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

Άνοδο κατέγραψαν την Πέμπτη (18/1) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ανακάμπτοντας μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, ενώ οι επενδυτές ανέλυσαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,59% και έκλεισε στις 470,46 μονάδες, μετά την πτώση σε χαμηλό έξι εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,83% στις 16.567,35 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,17% στις 7.459,09 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,13% στις 7.401,35 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 9.880,30 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,84% στις 30.350,53 μονάδες.

Η μετοχή της Richemont σημείωσε άνοδο 10,4% καθώς οι πωλήσεις γ’ τριμήνου της ιδιοκτήτριας εταιρείας κοσμημάτων Cartier ξεπέρασαν τις προβλέψεις μετά από το «άλμα» εσόδων στην Κίνα. Άλλες μετοχές πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των LVMH και Kering ενισχύθηκαν κατά 2,5% και 2,2%, αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον δείκτη προσωπικών και οικιακών αγαθών κατά 1,3%.

Η Watches of Switzerland «βυθίστηκε» 36,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση της ημέρας, καθώς η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και το περιθώριο κέρδους.

Στα πρακτικά της ΕΚΤ, η συνεδρίαση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής τον περασμένο μήνα έδειξε πως είναι βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός θα επέστρεφε στον στόχο, αλλά διέκριναν κινδύνους που δικαιολογούσαν μία σταθερή πολιτική και υψηλό κόστος δανεισμού.

Στα μάκρο της ημέρας, η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβραδύνθηκε κατά 1% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Eurostat. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης μειώθηκε κατά 2,2% στη ζώνη του ευρώ και 2,1% στο μπλοκ.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #κατασκευαστική_παραγωγή #WATCHES_OF_SWITZERLAND #Richemont #Stoxx_600

Related posts

Ασιατικές αγορές: Ισχυρές πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ- Διαφοροποιήθηκε η Ιαπωνία

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από Apple και πληθωρισμό

banks

Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

Ανοδικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των αποτελεσμάτων της UBS

banks

Ασία: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή στοιχείων για το Κινεζικό εμπόριο

banks