23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Ο Nikkei επωφελείται από το τεχνολογικό «άλμα»

Ασιατικές αγορές: Ο Nikkei επωφελείται από το τεχνολογικό «άλμα»

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη (12/9) οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, ακολουθώντας την ανάλογη πορεία της Wall Street που τροφοδοτήθηκε από ένα ράλι στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει «άλμα» 3,41% και ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν καταγράφει άνοδο 3%.

Η μετοχή της Tokyo Electron που σχετίζεται με τον κλάδο των τσιπ ενισχύεται κατά 4,8%, η Advantest κινείται υψηλότερα κατά 9% και η Renesas Electronics σημειώνει άνοδο 3,47%. Η SoftBank Group, η οποία κατέχει ποσοστό στον σχεδιαστή τσιπ Arm, κερδίζει 8,4%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κινείται υψηλότερα κατά 1,67% και ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 3%. Η SK Hynix και η Samsung Electronics αυξάνεται πάνω από 8% και 1,85%, αντίστοιχα.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ενισχύεται κατά 5,13% και η Hon Hai Precision Industry -γνωστή διεθνώς ως Foxconn- σημειώνει άνοδο 4,13%.

Ο κλάδος των κατασκευών τσιπ στην Ασία αυξήθηκαν όταν ο CEO της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, διατύπωσε μια πειστική υπόθεση σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας αυξήθηκε 2,5% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, λιγότερο από το αναμενόμενο 2,8% και το 3% που αναφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία είναι μεταξύ των βασικών δεικτών που παρακολουθεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημειώνει άνοδο 0,57% και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,81%. Μικρές μεταβολές καταγράφει ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ_ΡΑΛΙ

Related posts

Σε ρυθμούς ρεκόρ συνεχίζει να κινείται η Wall Street

banks

Wall Street: Διστακτικότητα εν αναμονή των στοιχείων για την εργασία

banks

Στο «κόκκινο» η Wall Street – Απογοητεύουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

banks

Πρώτη φορά πάνω από τις 500 μονάδες ο Stoxx 600

banks

Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

banks

Θεαματική ανάκαμψη στις ευρωαγορές- Η καλύτερη συνεδρίαση εντός του 2023

banks