26.9 C
Athens
June 16, 2024
Image default
POLITICS

Βουλή: Ξεκίνησε η μάχη των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια – Στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκίνησε η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το μείζον ζήτημα που ταλαιπωρεί τα ελληνικά νοικοκυριά, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Η προ ημερησίας συζήτηση συγκεκριμένα αφορά «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» και προκλήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλου.

Η διαδικασία θα αρχίσει με την αγόρευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την οποία ακολουθούν oι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπουργών. Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος αγορεύσεων των αρχηγών και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτίθενται να φτάσουν με την ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα τους έως και την ευρωκάλπη: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των νοικοκυριών, καλλιεργεί μια εικόνα συνεχούς «προσπάθειας» και πρωτοβουλιών (όπως το «γράμμα» προς την Κομισιόν για τα «παιχνίδια» των πολυεθνικών) και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για ανεφάρμοστες προτάσεις και «λεφτόδεντρα», ενόσω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κλιμακώνουν την κριτική τους προς το Μαξίμου, χρεώνοντας από «αδυναμία» και «υποκρισία» έως «απροθυμία» της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των υψηλών τιμών.

Δείτε live τη συζήτηση:

Related posts

Κατεχόμενα: Ερντογάν και Τατάρ συζήτησαν τη «Διακήρυξη της Αθήνας για Φιλικές Σχέσεις και Καλή Γειτονία»

banks1

Χαρίτσης: Εμείς πιστεύουμε σε ένα «αιώνιο» Ταμείο Ανάκαμψης και όχι σε έναν «Αιώνιο Πόλεμο»

banks1

Πελώνη: Ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα

banks

Συρίγος – «Όλα είναι στο τραπέζι» για υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

banks

Ελλάδα-Τουρκία: Προγράμματα οικονομικής συνεργασίας σε 25 θέματα ενέκριναν Δένδιας-Τσαβούσογλου

banks

Θερμό καλοκαίρι με μετάλλαξη Δέλτα και «plan C»

banks