Γιαννακοπούλου στον Realfm 97,8 για δημοσκοπήσεις: Με ανησυχούν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, αλλά ας αφήσουμε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός

Για τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, την κυβερνητική ρύθμιση για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη και το μεταναστευτικό, μίλησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη του Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου, Νάντια Γιαννακοπούλου στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

H φράση «Αχ ρε Ανδρέα»

Η κ. Γιαννακόπουλου αναφέρθηκε αρχικά στη φράση της «Αχ ρε Ανδρέα» που αναφώνησε στο πολιτικό μνημόσυνο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως βγήκε τελείως αυθόρμητα.   «Ήταν κάτι πραγματικά αυθόρμητο, το οποίο νομίζω είναι στα χείλη και βγαίνει μέσα από την ψυχή της μισής Ελλάδας, σίγουρα. Και αυτό το “Αχ Ανδρέα” έχει να κάνει με το πώς ήταν η χώρα μας επί Ανδρέα Παπανδρέου και σε τι κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή η καθημερινότητά μας. Οι δυσκολίες, η ακρίβεια, το αν υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Πολλές γίνεται και η τρίχα -τριχιά, ήταν απλά κάτι που βγήκε από μέσα μου και να μείνουμε σε αυτό. Τίποτα περισσότερο. Καμία αιχμή» τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Οι δημοσκοπήσεις

Σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε:  «Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις ή που θα επιτεθώ στους δημοσκόπους. Θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία της στιγμής, δηλαδή δηλώνουν το τι συμβαίνει τώρα. Και γι’ αυτό πολλές φορές βλέπουμε το να πέφτουν έξω, γιατί διαμορφώνονται ρεύματα, υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχουν πάρα πολλοί αναποφάσιστοι, όμως διαβάζοντας και χρησιμοποιώντας ως πολύτιμα εργαλεία τις δημοσκοπήσεις, η εικόνα την οποία βλέπουμε αυτή τη στιγμή, προφανώς δεν είναι και η καλύτερη για εμάς».

«Έχει σηκωθεί σκόνη.  Αφήστε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Να κάτσει η σκόνη» συνέχισε, ενώ ερωτηθείσα για τους λόγους της πτώσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, είπε:  «Το βλέπω και προφανώς με προβληματίζει και με ανησυχεί. Όμως για να μπορέσω να σας δώσω μία ερμηνεία και για να μπορώ να μιλήσω με σοβαρότητα, θα ήθελα να περάσει κάπως ο καιρός και να έρθει ο Σεπτέμβρης, να δούμε τι έχει να πει και πολιτικά ο κ. Τσίπρας, γιατί μέχρι στιγμής βλέπουμε να μιλάει περισσότερο με τα πρόσωπα, τα οποία έχει παρουσιάσει στην ομάδα του. Πάρα πολύ ωραία…, αλλά οι αποσπασματικές πολιτικές προτάσεις από αυτά τα πρόσωπα εμένα με προβληματίζουν, όπως νομίζω και τον κόσμο».

«Περιμένω να ακούσω τις πολιτικές θέσεις του κ. Τσίπρα»

Στην ερώτηση τι μπορεί να αλλάξει μέχρι τον Σεπτέμβριο, απάντησε: «Το καλοκαίρι κανείς δεν μπορεί να κάνει πολιτική εκτίμηση όταν πλέον και η ίδια η κοινωνία μπαίνει και σε ένα άλλο mood. Εγώ περιμένω να ακούσω τις πολιτικές θέσεις του και τις πολιτικές προτάσεις του, γιατί όλοι μας πάνω στις πολιτικές μας προτάσεις θα κριθούμε. Μέχρι στιγμής βλέπω μια υπεραπλούστευση και βλέπω μια κουβέντα, η οποία γίνεται ότι θα σωθούμε αν θα φορολογήσουμε 1.500 ΑΦΜ, από τους οποίους θα βγάλουμε 4,5 δισ. Αυτό δεν το λέω εγώ, το έχει πει πρωτοκλασάτο στέλεχος του κ. Τσίπρα. Όλοι πρέπει να πληρώνουν αναλογικά και να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όμως, ο ελληνικός λαός έχει βγάλει πολύ πολύτιμα αντισώματα μέσα στην κρίση και μέσα στα μνημόνια. Μπορεί λοιπόν αυτά να ακούγονται εύκολα, καλά και ωραία, όμως μπορεί κανείς να πιστέψει ότι από αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βρούμε λεφτά ή με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να κάνουμε παροχές ή με αυτόν τον τρόπο τόσο απλά και απλουστευτικά θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών; Η αλήθεια είναι πολύ πιο πολύπλοκη, πολύ πιο συστηματική και σοβαρή. Μιλάει για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο για το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη -γιατί ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- δεν έκανε τίποτα εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια. Χρειάζεται λοιπόν να δούμε πιο ολόπλευρα και πολύ πιο συστηματικά το ζήτημα της οικονομίας και όχι με την υπεραπλούστευση του Τσίπρα, που φαίνεται αμετανόητος».

Η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τα δάνεια του νόμου Κάτσελη

Σχετικά με τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη, σχολίασε: «Εγώ αυτό το οποίο είδα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά εφαρμόζει την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Αυτό δεν ήταν δηλαδή απλή προαίρεση, αναγκάστηκε να νομοθετήσει αυτό το οποίο αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Εμείς είχαμε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση, έχοντας μελετήσει και συνδιαμορφώσει αυτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, με τους δικηγορικούς συλλόγους, με τις ενώσεις καταναλωτών, δανειοληπτών κλπ και η ΝΔ τελικά, κάτω από το βάρος και την πίεση αυτής της απόφασης του Αρείου Πάγου και την πίεση της αντιπολίτευσης, νομίζω ότι αναγκάστηκε να κάνει το προφανές. Είναι θετικό, δεν μπορώ να πω ότι είναι αρνητικό, αλλά να βλέπουμε μέσα σε ποιο πλαίσιο και πώς ακριβώς το κάνει».

Το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό, η κ. Γιαννακοπούλου ρωτήθηκε πώς βλέπει να εξελίσσονται φέτος οι μεταναστευτικές ροές, ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς και για τα διαφημιστικά βίντεο που κυκλοφορούν στο δίκτυο και τα οποία παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν να είναι «ξέφραγο αμπέλι», με τις αρχές να μην ασχολούνται με τους παράτυπους μετανάστες.   «Προφανώς αυτές οι διαφημίσεις και όλη αυτή η συνθήκη την οποία δείχνουν ότι ισχύει στη χώρα μας, είναι κάτι το οποίο πρέπει και να μας ανησυχεί και να μας προβληματίσει» είπε αρχικά.

«Ξέρετε το μεταναστευτικό είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα και χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή η αντιμετώπισή του, γιατί βλέπουμε πολύ εύκολα να αποτελεί ένα πεδίο ιδεολογικό, στο οποίο να βρίσκουμε εχθρούς, στο οποίο να γίνεται μία πολιτική αντιπαράθεση, η οποία δεν έχει τελικά και σχέση ούτε με την πραγματικότητα, ούτε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, βλέπουμε να μεγαλώνει ένα ακραίο ρεύμα, με ακραία δεξιά χαρακτηριστικά, τόσο από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, όσο και στην Ευρώπη, γι’ αυτό χρειάζεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και μια σοβαρή πολιτική η οποία θα το αντιμετωπίζει και με ευαισθησία και με συμμόρφωση της χώρας μας στις διεθνείς υποχρεώσεις της, και με αυστηρότητα και με ανθρωπιά όμως. Είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα» τόνισε η κ. Γιαννακοπούλου.

«Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι συνεχίζει να υπάρχει μια εικόνα απρονοησίας. Στην Κρήτη, οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζουν, λίγο πιο αυξημένες ή στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Όμως, ο κ. Πλεύρης έναν ολόκληρο χρόνο μετά, ακόμα δεν έχει αποφασίσει, και δεν υπάρχει μια χωροθέτηση, έστω μιας προσωρινής δομής, στην οποία θα υπάρχει φιλοξενία και θα γίνεται η όποια ταυτοποίηση των στοιχείων των προσφύγων, προκειμένου μετά να πηγαίνουν στις αντίστοιχες δομές της ενδοχώρας. Αναρωτιέμαι λοιπόν. Αυτό είναι ένα σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης ενός τέτοιου ζητήματος, ενώ ξέρουμε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν ανθρώπινες ροές, όσο η γειτονιά μας φλέγεται; Ποια είναι λοιπόν η εικόνα προετοιμασίας;» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Μετανάστευσης, τόνισε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για τις χώρες πρώτης εισδοχής, όπως η Ελλάδα. «Έχω ζητήσει από τον κ. Πλεύρη δεκάδες φορές να μας παρουσιάσει, να μας ενημερώσει για το σχέδιο εφαρμογής. Ακόμα δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς έχει δεσμευτεί η χώρα μας για το σχέδιο εφαρμογής του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης. Δεν μπορεί να γνωρίζουμε δηλαδή τι έχει πει η κυβέρνηση στην Ευρώπη για το τι πρόκειται να κάνει στην Κρήτη, εκτός από να κάνει επικοινωνιακές φανφάρες ή επικοινωνιακές ανακοινώσεις. Ακόμα δεν υπάρχει τίποτα και βλέπουμε εικόνες που δεν μας τιμούν, σε μία περιοχή η οποία αυτή τη στιγμή έχει ένα έντονο ζήτημα με το μεταναστευτικό» κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2026/06/2026-06-25-Νάντια-Γιαννακοπούλου-Χατζηνικολάου-Δελλατόλας.mp3

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Στη Μασσαλία το κατασχεμένο τάνκερ Deliver που πιστεύεται ότι ανήκει στον ρωσικό “σκιώδη στόλο”

Ένα τάνκερ που πιστεύει ότι ανήκει στον "σκιώδη στόλο" της Ρωσίας οδηγήθηκε σήμερα στα ανοιχτά της Μασσαλίας, μία ημέρα αφού κατασχέθηκε από τις γαλλικές αρχές κοντά στη Σικελία. Το πλοίο Deliver είναι ένα από τα εννέα συνολικά που έχουν κατασχεθεί στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους. Όλα πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν από τη Μόσχα για

Τουρκία: Σύλληψη ακαδημαϊκού πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

Λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στην 'Αγκυρα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τη σύλληψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Εμέλ Μεμίς, του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου της 'Αγκυρας, στο πλαίσιο επιχειρήσεων ασφαλείας πριν από τη διοργάνωση της συνόδου. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονται επίσης στο οικογενειακό της

Bίντεο Μητσοτάκη για τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη – Το αστείο με τον Buzz Lightyear

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε βίντεο σε TikTok και Instagram με στιγμιότυπα από τη συνάντησή του με τον Έλληνα αστροναύτη Αδριανό Γολέμη, ο οποίος θα συμμετέχει σε αποστολή στο διάστημα. Ο Αδριανός Γολέμης είναι ιατρός διαστημικών αποστολών και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας ο οποίος θα είναι σε αποστολή στο διάστημα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης

Reuters: Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να υπογράψουν “συμφωνία-πλαίσιο” την Παρασκευή

Συνεχης ενημερωση ΔΙΕΘΝΗ Παρασκευή, 26-Ιουν-2026 20:26 Εκτύπωση Αποστολή με email Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου Μικρότερο μέγεθος κειμένου Πρόσθεσε το capital.gr ως αξιόπιστη πηγή στην Google Το Ισραήλ και ο Λίβανος αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στην Ουάσιγκτον μια συμφωνία πλαίσιο, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Οι πηγές αυτές δεν έδωσαν

115 πλοία πέρασαν από το Ορμούζ από την Τρίτη

Το σχέδιο εκκένωσης των Στενών του Ορμούζ από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό επέτρεψε σε 115 πλοία και 2.500 ναυτικούς να φύγουν από την περιοχή του Κόλπου, από την Τρίτη μέχρι σήμερα, ανέφερε αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ. "Αν και αναστείλαμε προσωρινά την επιχείρηση χθες (σ.σ. Πέμπτη, μετά την επίθεση σε ένα πλοίο), ορισμένα πλοία συνέχισαν

Άκης Σκέρτσος: Το έργο μας είναι το θεμέλιο της αξιοπιστίας μας

«Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του, όπου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι άνθρωποι δεν ψηφίζουμε με το μυαλό στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο μέλλον. Γι’αυτό και οι εκλογές δεν κερδίζονται με απολογισμούς» αλλά «με την επίμονη προσπάθεια για ένα καλύτερο παρόν μαζί

Τραμπ: Το Ιράν προέβη σε μια “ανόητη παραβίαση” της εκεχειρίας με την επίθεση σε πλοίο

Το Ιράν εκτόξευσε τουλάχιστον τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης μονής κατεύθυνσης εναντίον πλοίων που διέρχονται από το Στενό του Ορμούζ, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι ένα από τα αεροσκάφη χτύπησε το κατάστρωμα ενός φορτηγού πλοίου. "Προκλήθηκαν ζημιές, αλλά το πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του. Καταρρίψαμε άλλα τρία

Μήνυμα του Ομάν σε Ευρωπαίους: Τα Στενά του Ορμούζ θα έχουν τέλη

Το Ομάν έχει αναφέρει σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψει το Στενό του Ορμούζ στην προπολεμική κατάσταση και τα διερχόμενα πλοία ενδέχεται να πρέπει να επιβαρύνονται με κάποια τέλη, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Αν και αξιωματούχοι του Ομάν ξεκαθάρισαν ότι θα συμμορφώνονται πάντα με το διεθνές ναυτικό δίκαιο, σημείωσαν ταυτόχρονα ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν τέλη

Related Articles

Popular Categories