29.8 C
Athens
June 21, 2024
Image default
POLITICS

Διαψεύδει και το ΠΑΣΟΚ τη «συμφωνία» με τη Νέα Αριστερά – «Ανεδαφικά σενάρια»

Διαψεύδουν και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και του Νίκου Ανδρουλάκη τη φερόμενη συμφωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Νέα Αριστερά.

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη διέψευσαν κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα υπογραμμίζοντας πως «τα σενάρια, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά».

«Δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος».

Όσον αφορά τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν ότι «είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Τι είπε η Νέα Αριστερά

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Νέα Αριστερά με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογράμμιζε πως «όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν».

Η Νέα Αριστερά τόνιζε πως «ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές».

Παράλληλα επισήμανε πως «τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας» και πως «γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα».

Related posts

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Προεδρική Φρουρά και αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τους Εύζωνες

banks1

Μητσοτάκης για «αεροπειρατεία»: Αρκετά – Η ΕΕ να αυξήσει την πίεση προς τη Λευκορωσία

banks

Παράθυρο Ερντογάν για συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στην πυρηνική ενέργεια

banks1

«Ο Μητσοτάκης βάζει τον Μαρινάκη να κάνει πολύ βρώμικη δουλειά παραμονή Θεοφανείων», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

banks1

Μητσοτάκης – Διήμερο ξεκούρασης με μπάνιο στα Φαλάσαρνα Χανίων [εικόνες]

banks

Τα νησιά του Αιγαίου, η αποστρατικοποίηση και ο ελληνοτουρκικός διάλογος

banks