24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
COMODITIES

Διευρύνει τις απώλειές του το πετρέλαιο-Πέφτει και το φυσικό αέριο

Διευρύνει τις απώλειές του το πετρέλαιο-Πέφτει και το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου διευρύνουν τις απώλειές τους από την προηγούμενη συνεδρίαση την Τετάρτη (21/2), καθώς οι αυξανόμενες προσδοκίες ότι οι μειώσεις στα επιτόκια των ΗΠΑ θα πάρουν περισσότερο χρόνο από ό,τι εκτιμούσαν αρχικά οι αναλυτές αντιστάθμισαν τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για επιθέσεις στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μπρεντ και WTI υποχώρησαν από τα υψηλά σχεδόν τριών εβδομάδων την Τρίτη, υποχωρώντας κατά 1,5% και 1,4%, αντίστοιχα.

«Η χθεσινή ημέρα θεωρείται ως ημέρα διόρθωσης για τις τιμές του πετρελαίου, λόγω έλλειψης περαιτέρω ειδήσεων για τις συγκρούσεις στις περιοχές του κόσμου που εκτυλίσσονται διαμάχες», δήλωσε ο αναλυτής της PVM, Τζον Έβανς.

Οι ανησυχίες ότι οι μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να πάρουν περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν επηρέασαν τις προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα απώθησαν τις προσδοκίες για μια επικείμενη έναρξη του κύκλου χαλάρωσης της Fed, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν τώρα μείωση τον Ιούνιο.

Ωστόσο, οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ συνέχισαν να προκαλούν ανησυχίες για τις ροές εμπορευμάτων μέσω της κρίσιμης πλωτής οδού. Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους έχουν χτυπήσει τουλάχιστον τέσσερα σκάφη από την περασμένη Παρασκευή.

Η διπλωματία στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να αντιμετωπίζει πισωγυρίσματα. Η Ουάσιγκτον άσκησε και πάλι βέτο την Τρίτη σε σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, μπλοκάροντας το αίτημα για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Αντίθετα, οι ΗΠΑ πιέζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας να εγκρίνει ένα ψήφισμα που να συνδέει την κατάπαυση του πυρός με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,27% στα 76,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,26% στα 82,13 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες για το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 1,399% στα 23,830 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,02% στα 2.040,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,03% στα 23,128 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,32% στα 3,8798 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,03% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0801 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,02% στο 1,2616 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,02% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8561 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ

Related posts

Gazprom: Απειλεί με μείωση ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

banks

Αύξηση των τιμών πετρελαίου ενόψει συνάντησης του ΟΠΕΚ+

banks

Gazprom: Αμετάβλητες οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Υποχωρεί ελέω Κίνας το πετρέλαιο, ανακάμπτει το φυσικό αέριο

banks

Σε υψηλά 14 μηνών το πετρέλαιο

banks

«Άλμα» άνω του 3% για το πετρέλαιο

banks