31.2 C
Athens
June 16, 2024
Image default
WORLD

Διστακτική η Γερμανία έναντι της πρότασης ΗΠΑ για τα “παγωμένα” ρωσικά assets – “Υπάρχουν πολλά ζητήματα”

Η Γερμανία δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά ερωτήματα γύρω από μια πρόταση των ΗΠΑ για τα ρωσικά “παγωμένα” περιουσιακά στοιχεία που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της G7 στην Ιταλία.

“Εξετάζουμε περαιτέρω προτάσεις, αλλά κατ΄ αρχήν είμαστε ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε ήδη πετύχει και αυτό που ήταν αδιανόητο πριν από λίγους μήνες”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ από την Στρέζα της Ιταλίας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα πιέσει τους υπουργούς Οικονομικών στη σύνοδο των επτά παραδοσιακών βιομηχανικών χωρών στην Ιταλία να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο για τη χρήση των κερδών από τους τόκους των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την παροχή χρημάτων στην Ουκρανία με ταχύτητα.

Ο κ. Λίντνερ ανέφερε ότι βλέπει τη συνάντηση ως ευκαιρία για να συζητηθούν προτάσεις, αλλά δεν αναμένει κάποια απόφαση, καθώς το θέμα είναι περίπλοκο και υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο: χρησιμοποιούμε τα έσοδα από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία”, είπε ο Λίντνερ. “Αυτό είναι νομικά ασφαλές και θα βοηθήσει γρήγορα την Ουκρανία”.

Διαβάστε ακόμη

Related posts

Ολλανδική πόλη διαγράφει χρέη δημοτών της

banks

Πούτιν: Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να πολεμήσει με το ΝΑΤΟ – Θα υπάρξουν προβλήματα με την ένταξη της Φινλανδίας

banks

H “έξυπνη” ψηφιακή Ελλάδα στο Βερολίνο

banks

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας

banks

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός ο Κοβάτσεφσκι εν όψει εκλογών

banks

ΗΠΑ: Άλμα του μεταποιητικού δείκτη της New York Fed τον Σεπτέμβριο

banks