23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
MARKETS

Επανήλθαν τα κέρδη στις ευρωαγορές με την Fed στο επίκεντρο

Επανήλθαν τα κέρδη στις ευρωαγορές με την Fed στο επίκεντρο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη (21/8), ανακάμπτοντας μετά τη διακοπή του μεγάλου κερδοφόρου σερί τους στην χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 513.92 μονάδες κερδίζοντας σταθερά έδαφος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύονταν θετικά. Τα αυτοκίνητα σημείωσαν άνοδο 1,29% και οι μετοχές των ορυχείων πρόσθεσαν 0,95%, ενώ οι τηλεπικοινωνίες σημείωσαν πτώση 0,43%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,53% στις 18,451.25 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 8,282.17 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,52% στις 7,524.72 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,67% στις 33.263,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,66% στις 33,412.50 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI έκλεισε 0,06% χαμηλότερα, στις 6,673.99 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε στα 3,1 δισ. στερλίνες (4,037 δισ. δολάρια) τον Ιούλιο, αυξημένος κατά 1,8 δισ. στερλίνες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσό ήταν υψηλότερο από την πρόβλεψη για 2,5 δισ. στερλίνες, ενώ ο δανεισμός για τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους ήταν 4,7 δισ. στερλίνες πάνω από την πρόβλεψη του Μαρτίου του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης για τον Προϋπολογισμό.

Γενικά, το υπόλοιπο της εβδομάδας θα είναι ήσυχο στο μέτωπο των ευρωπαϊκών στοιχείων, εκτός από τα έκτακτα στοιχεία του δείκτη διευθυντών αγορών για την Ευρωζώνη την Πέμπτη.Η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ, με την ανακοίνωση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell στο στενά παρακολουθούμενο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως, μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο έχει εδώ και καιρό τιμολογηθεί πλήρως από τις αγορές, αλλά το κλίμα είναι πιο ασταθές σχετικά με το αν αυτό θα γίνει κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, η πιθανότητα βρίσκεται στο 67,5% για το πρώτο και στο 32,5% για το δεύτερο.

Ο Πάουελ δεν αναμένεται να δώσει σαφείς κατευθύνσεις για τη μελλοντική πορεία, αλλά τα λόγια του θα αναλυθούν για έναν πιο γερακίσιο ή πιο ήπιο τόνο.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω συζητήσεων σχετικά με την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, αφού οι αμερικανικές λιανικές πωλήσεις για τον Ιούλιο και οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε γενικές γραμμές πτώση στις συναλλαγές της Τετάρτης, πριν από μια συνεδρίαση με κέρδη στη Wall Street.

 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες

Related posts

Σε πτωτικό τέμπο οι ευρωαγορές- Ανθεκτικές απέναντι στις ισχυρές πιέσεις

banks

Ασιατικές αγορές: Απώλειες με τα βλέμματα σε τσιπ, ηλεκτρικά οχήματα

banks

Ενεργειακά «βαρίδια» ταλαιπώρησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Wall Street: Υποδέχτηκε στα…«κόκκινα» τις δηλώσεις Πάουελ για τα επιτόκια

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης στο άνοιγμα οι ευρωαγορές μετά το υψηλό-ρεκόρ

banks

Flat άνοιγμα στις ευρωαγορές εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

banks