30.9 C
Athens
June 28, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Στα «πράσινα» άνοιξαν σήμερα (12/6) οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της απόφασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για τα επιτόκια και των νέων στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 επιστρέφει στις ανοδικές συνόδους και ενισχύεται κατά 0,31% στις 518,88 μονάδες, ενώ οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει άνοδο 0,36% στις 18.438,15 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,47% στις 8.186,11 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,28% στις 7.811,25 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 11.883,50 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται ανοδικά κατά 0,44% στις 34.023 μονάδες.

Τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας ήταν σταθερή τον Απρίλιο, καθώς η κατασκευαστική παραγωγή μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η μηνιαία ένδειξη του ΑΕΠ ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες, αλλά ήταν χαμηλότερη από την αύξηση 0,4% του Μαρτίου.

Κατά τα άλλα, η απόφαση της Fed θα έρθει λίγες ώρες μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό Μαΐου των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο σε ένα εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%. Η αγορά θα παρακολουθεί για ενημερώσεις σχετικά με τις οικονομικές προβλέψεις της Fed, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι η ισχυρή αγορά εργασίας και ο σταθερός πληθωρισμός υποστηρίζουν ένα περιβάλλον διατήρησης των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το CNBC, η πιο πρόσφατη εκτύπωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, μια ευρεία μέτρηση του κόστους αγαθών και υπηρεσιών, προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση μόλις 0,1% από τον Απρίλιο και αύξηση 3,4% σε ετήσια βάση.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Υπεραποδίδουν οι μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ λόγω Γάζας

banks

Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στο άνοιγμα-Χάνουν τη δυναμική τους

banks

Αγορές-Αμερικανικό χρέος: Αναμένεται «ράλι ανακούφισης» μετά τη συμφωνία

banks

Πτώση στις ευρωαγορές εν μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

banks

Κόντρα στην επιθετικότητα των κεντρικών τραπεζών οι ευρωαγορές

banks