21.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης (11/4) στη Wall Street, παρά τον επίμονο πληθωρισμό, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε οριακή πτώση 0,01% στις 38.459,08 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε κινηθεί ελαφρώς ανοδικά, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,74% στις 5.198,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 1,68% στις 16.442,20 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές ανέβασαν τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite σε θετικό έδαφος το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις πεσμένες τιμές των τεχνολογικών μετοχών που έφεραν οι πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Η Nvidia πραγματοποίησε άλμα 4,11%, η Alphabet σημείωσε άνοδο 2,09% και η Amazon κέρδισε 1,67%, επιτυγχάνοντας, επίσης, την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών. Η Apple σημείωσε άνοδο 4,33%, σημειώνοντας την καλύτερη ημέρα της για το 2024.

Ο Dow Jones είναι σε τροχιά να κλείσει την εβδομάδα χαμηλότερα κατά σχεδόν 1%. Ο S&P 500 διέγραψε τις απώλειές του, που ήρθαν μετά από την «καυτή» έκθεση για τον ΔΤΚ, και πλέον κινείται ελαφρώς υψηλότερα για την εβδομάδα. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,2% για την εβδομάδα.

Η μέτρηση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Μάρτιο ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις, προσφέροντας κάποια ανακούφιση μετά το sell-off της Τετάρτης λόγω της ανακοίνωσης του ΔΤΚ.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι θορυβώδη και η αγορά αντανακλά αυτή την πραγματικότητα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποπληθωρισμού σε πολλά μέρη, αλλά το τελευταίο μίλι της μάχης για τον πληθωρισμό θα είναι το πιο δύσκολο», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group, αναφερόμενος στον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να φτάσει τον πληθωρισμό στο 2%.

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Πέμπτη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στο εγγύς μέλλον, μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed από τον περασμένο μήνα έδειξαν, επίσης, ότι ορισμένοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%. 

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν μετά την είδηση. Αυξήθηκαν και πάλι την Πέμπτη, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να διατηρείται πάνω από το 4,5%.

Την Παρασκευή αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις JPMorgan, Wells Fargo και Citigroup.

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω πληθωρισμού

Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επισκίασαν, προς το παρόν, τους φόβους για κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 1% στα 85,35 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Ιουνίου διολίσθησε κατά 0,69%, κλείνοντας στα 89,86 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, μέχρι την Πέμπτη (11/4), τα δύο συμβόλαιο έχουν χάσει 1,9% και 1,4% αντίστοιχα.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος

Related posts

Double trouble στις ευρωαγορές: Η χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου

banks

Αναζητούν κατεύθυνση στη σκιά του πολέμου οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

banks

Κέρδη στη Wall Street με το «βλέμμα» σε ομόλογα, Πάουελ

banks

Τριπλό ιστορικό υψηλό έφερε η Fed στη Wall Street

banks

Οι ιαπωνικές μετοχές παρέσυραν ανοδικά τις ασιατικές αγορές

banks

Ευρωαγορές: Μπήκε τέλος στο μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2018

banks